Public display of televisie voor zakelijk gebruik?

Voor uw onderneming bent u opzoek naar een beeldscherm. Wellicht om presentaties te geven aan klanten of nieuws en mededelingen helder door te geven aan werknemers. Maar wat is de beste keuze voor u? Een public display of toch een tv voor zakelijk gebruik? In dit adviesartikel van Eldi komen de eigenschappen, en de voor- en nadelen van beide producten naar voren.

Branduren

Het eerste verschil zit ‘m in de dagelijkse branduren van beide apparaten. Een gemiddelde public display kan zo’n 12 tot 24 uur per dagen aan staan en een televisie maximaal 12. Een public display is daarom geschikt voor het constant communiceren met een kleine doelgroep, bijvoorbeeld zakelijk nieuws binnen het bedrijf of een promotievideo. Een tv is erg geschikt voor zakelijke meetings of presentaties. Wanneer u over de aanbevolen branduren per dag gaat van een televisie, verkort dit de verwachte levensduur van de televisie aanzienlijk en is daarom niet aan te raden. 

Touchscreen

Daarnaast beschikken public displays over touchscreen en is dit dus een goede uitkomst, wanneer creatieve plannen vormgegeven moet worden of wanneer u iets wilt benadrukken tijdens het presenteren of een brainstormsessie met collega’s. Ook is het mogelijk om dit interactief te gebruiken. Zoals u wellicht al weet, beschikken televisies niet over touchscreen en is het dus minder geschikt voor creatieve uitwisselingen of brainstormsessies.  

De beste keuze voor (intensief) zakelijk gebruik

Ter conclusie, wanneer u intensief gebruik wilt maken van uw beeldscherm en daar brainstormsessies, interactieve kennissessies of presentaties toe behoren, is het aan te raden om te kiezen voor een public display. Deze zijn het meest geschikt voor tweerichtingsverkeer, als het ware. Een tv is eerder aan te raden wanneer u minder intensief gebruik maakt van het beeldscherm en het bijvoorbeeld belangrijk vindt om af en toe belangrijke informatie te delen of het beeldscherm te gebruiken voor een sporadische presentatie aan een klant.  

Bekijk het gehele assortiment public displays en televisies op Eldi en mocht u nog overige vragen hebben of advies nodig hebben, aarzel dan niet om deze te stellen via de contact pagina van de website of kom zeker langs in één van de winkels van Eldi.