Samsung wasmachine storing

1E of 1C Samsung storing: waterpeilsensor

Wanneer u de storing 1 E of 1C ziet op het display van uw Samsung wasmachine is er een probleem met de waterpeilsensor. Dit houdt in dat er iets niet klopt met de waterpeil of waterdruk. U controleert eerst of uw wasmachine op de juiste manier is aangesloten op het watertoevoer. Hoogstwaarschijnlijk zit er een knik in de toevoerslang of is deze verstopt. Wanneer dit het geval is, haalt u de knik uit de slang. Het kan daarnaast ook helpen om de wasmachine uit en aan te zetten.

3C of 3E Samsung storing: een probleem met de motor

Staat er een 3C of 3E storing op de display van uw Samsung wasmachine? Dan doet de motor het niet. Begin met controleren van het stopcontact. Haal de stekker van uw wasmachine uit het stopcontact. Controleer of een ander apparaat het wel doet is het stopcontact. Wanneer het andere apparaat het wel doet, kan het zijn dat de trommel van uw wasmachine te vol zit. Haal een gedeelte van het wasgoed uit de trommel. Hierna zet u het wasprogramma opnieuw aan. Hierdoor zou de foutmelding weg moeten gaan. Is dit niet het geval? We raden u dan aan om de wasmachine 30 minuten van de stroom te halen. Hierna sluit u de wasmachine weer aan en controleert of de foutmelding weg is.

4C of 4E Samsung storing: probleem met de watertoevoer

De foutmelding 4C of 4E betekent dat er iets mis is met de watertoevoer. Dit houdt in dat er weinig tot geen water in de trommel van uw wasmachine komt. Begin met het controleren van de waterkraan. Staat deze volledig open en zit de aanvoerslang goed vast? Wanneer hier niks opvallends te zien is, kunt u de waterdruk testen. Hiervoor test u de kranen in uw badkamer of keuken. Wanneer het waterdruk niet aanwezig is, moet u wachten tot deze weer terug is. Als er voldoende waterdruk is, kan het zijn dat er een verstopping of knik in de aanvoerslang zit. Controleer dit.

5C, 5 E of E2 Samsung storing: probleem met de waterafvoer

Ziet u 5C, 5E of E2 op het display van uw Samsung wasmachine? Dan kan het water in de machine niet weg. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hoogstwaarschijnlijk zit er een knik in de afvoerslang of is deze verstopt. Lees in onderstaand artikel hoe u een verstopte afvoer kunt oplossen. Wanneer uw wasmachine in de schuur staat, is het mogelijk dat de afvoerslang bevroren is.

HC,HE of CE Samsung storing: storing wastemperatuursensor

De HC, HE of CE foutmelding betekent dat er een storing zit in de wastemperatuursensor. Het watertemperatuur in de afvoer is dan hoger dan 50 ˚C. Om dit op te lossen zet u uw wasmachine uit en haalt deze 30 minuten van de stroom. Afhankelijk van het model wasmachine wat u heeft, kunt ook de foutmelding 4E2, rE1. 4C2, E8 of H1 zien.

E4, UE of UB Samsung storing: probleem met centrifugeren

Verschijnt de foutcode E4, UE of UB? Dan is er een probleem met het centrifugeren. Hoogstwaarschijnlijk staat de wasmachine niet goed in balans. Uw wasmachine moet u plaatsen op een stabiele en vlakke ondergrond. Daarnaast mag de trommel ook niet te vol zitten. Wanneer u uw wasmachine heeft gevuld, moet er nog ruimte zijn voor 1 vuist. Als laatste kunt u controleren of de was gelijkmatig is verdeeld. Wanneer dit niet zo is kan dit voor een storing zorgen. Het is daarom belangrijk dat u het wasgoed op een goede manier verdeelt in de trommel.

DC, DC1, DC, dE, dE1 of Ed Samsung storing: probleem met centrifugeren

Hoogstwaarschijnlijk staat de deur van uw wasmachine nog open en moet u deze eerst sluiten. Het is mogelijk dat er wasgoed tussen de deur vastzit. Wanneer u een AddWash wasmachine heeft kan de code DDC verschijnen. U moet dan eerst de pauzeknop indrukken zodat u daarna de AddWash deur kan openen. Wanneer de storing niet in deze handleiding staat, raden wij u aan om de handleiding van de wasmachine door te nemen.

AC, AC6, AE of 13E Samsung storing: interne communicatiefout

Wanneer u deze foutmelding ziet, speelt er een interne communicatiefout. Om dit op te lossen moet u de wasmachine helemaal afsluiten. Wacht hierna een aantal minuten en herstart daarna het wasprogramma.

LC1 of LC Samsung storing: interne communicatiefout

Ziet u de foutmelding LC1 of LC? Dan zit de afvoerslang niet goed. Om dit op te lossen sluit u de wasmachine in zijn geheel af en controleert u of de afvoerslang verstopt is. Het is belangrijk dat het uiteinde van de afvoerslang niet op de vloer ligt.
Hoe los ik een verstopping op in mijn wasmachine?

Benieuwd naar ons assortiment wasmachines? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines hier. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.