Maak uw gasfornuis makkelijk en snel schoon!

Het schoonmaken van uw gasfornuis is waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid. Toch is een schoongemaakt gasfornuis zeker zo fijn en hygiënisch koken. Ook hoeft het schoonmaken van uw gasfornuis zeker niet zoveel tijd te kosten als u misschien denkt. Probeer bijvoorbeeld aangekoekte resten zo snel mogelijk na het koken te verwijderen. Verder hoeft u dan alleen nog maar regelmatig het gasfornuis schoon te maken. Lees hieronder verder waar we onze tips delen waarmee u gemakkelijk en snel in 3 stappen uw gasfornuis schoonmaakt.

Maak uw gasfornuis schoon in 3 stappen

Met de volgende 3 stappen kunt u gemakkelijk, snel en effectief uw gasfornuis schoonmaken.
1. Verwijder aangekoekte eetresten
2. Maak de gaspitten en pannendragers schoon
3. Schoonmaken van de oven

1. Verwijder aangekoekte eetresten

Het beste kunt u aangekoekte eetresten al tijdens het koken weghalen. Hoe langer de resten op uw fornuis blijven liggen hoe lastiger het wordt om ze er weer af te poetsen. Wanneer u het eten toch te lang de tijd heeft gegeven om op te drogen kunt u ze het beste los krijgen met afwasmiddel en warm water. Pak een spons en boen met het sopje over uw fornuis totdat alle aangekoekte etensresten loskomen zodat uw fornuis weer schoon wordt.

2. Maak de gaspitten en pannendragers schoon

Ook uw pannendragers zullen schoongemaakt moeten worden. Zijn de pannendragers van uw fornuis van kunststof of emaille? Dan kunt u uw pannendragers gewoon in de vaatwasser plaatsen waardoor u deze niet eens echt zelf schoon hoeft te maken! Echter mogen gietijzeren pannendragers niet in de vaatwasser. Deze dient u dus zelf schoon te maken met afwasmiddel en warm water. Haal uw gaspitten om de circa 3 maanden los. De brander deksels kunt u schoonmaken met slechts warm water. Alleen wanneer deze echt heel vuil zijn kunt u ook wat afwasmiddel gebruiken. De bijbehorende aluminium ringen onder de branders kunt u afspoelen onder de kraan. Hierbij moet u geen sop gebruiken omdat de aluminium anders kan verkleuren.

3. Schoonmaken van de oven

Ten slotte hoeft u alleen nog maar uw oven schoon te maken. Dit kunt u efficiënt doen door gebruik te maken van een ovenreiniger. Heeft u deze niet in huis? Giet dan een dun laagje water op de bodem van oven en voeg hier een klein beetje afwasmiddel aan toe. Verwarm de oven voor een uur op 60 graden. Ook een gevulde ovenschaal met citroen en water is een goede manier om uw oven schoon te maken. Zet uw oven dan op voor een kwartier op de hoogste verwarmingsstand. Vervolgens kunt u het vuil zo uit uw oven vegen en uw oven ruikt weer fris.

Op zoek naar alles voor het onderhoud van uw fornuis? Bekijk ons assortiment aan gasfornuizen en toebehoren voor fornuizen
Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.