Siemens droogkast problemen

Wanneer uw Siemens droogkast een melding aangeeft op het display, zijn er per soort melding een aantal stappen die u zelf kunt nemen om het probleem op te lossen. Lees hier voor meer informatie over de Siemens droogkasten en hoe u de problemen zelf kan oplossen.

Siemens melding E01 of E02

De melding E01 of E02 houd in dat het pluizenfilter van uw droogkast vol zit.

  1. Haal het pluizenfilter uit de droogkast.
  2. Verwijder de grote stukken stof en spoel het filter af.
  3. Start het droogprogramma opnieuw op.

Siemens melding E06

Bij de melding E06 heeft de droogkast een probleem met de verwarming. Wanneer dit probleem plaats vind zult u contact moeten opnemen met een monteur. U kunt dit probleem helaas zelf niet oplossen.

Het programma start niet

Wanneer het droogprogramma niet wil starten kan dat zijn omdat er iets tussen de deur is gekomen. Controleer de deur en kijk of de deur goed sluit. Het kan ook zo zijn dat de trommel te vol zit, haal er wat wasgoed uit en controleer of de deur nu goed sluit.

Siemens melding E08, E09, E24, E25, E28 en E90

Wanneer uw Siemens droogkast deze meldingen aangeeft zult u een monteur moeten bellen. Er is bij deze meldingen iets mis met de elektronica en u kunt het probleem helaas zelf niet oplossen.

Melding reservoir legen

Wanneer u deze melding ziet, moet u uw condensatiereservoir legen. Haal het reservoir uit de droogkast en maak hem leeg. Wanneer deze melding niet weg gaat, kan het zijn dat er een knik in de afvoerslang zit. Zorg dat deze ook niet hoger dan 1 meter zit, anders kan de pomp het water niet kwijt.

Klik hier voor ons assortiment Siemens droogkasten.
Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op