Siemens wasmachine storing

Wanneer u een storing ervaart met uw Siemens wasmachine is dat natuurlijk erg vervelend. U ziet de foutmelding op het display van uw wasmachine. In dit artikel leest u hoe u de storing best kunt oplossen.

E6, E18, E25, E26, E30, E36 OF E80 Siemens storing: interne communicatiefout

Wanneer u een van bovengenoemde stroringen ziet, voert het water niet goed af. Dit kan komen door de afvoerpomp van uw wasmachine of de afvoer zelf. Het filter wat voor de afvoerpomp zit, maakt u schoon. Daarnaast is het belangrijk dat de afvoerslang niet hoger dan 1 meter boven uw wasmachine zit. Daarnaast kunt u de slang controleren op knikken of verstoppingen. Dit kunt u oplossen door het recht trekken van de slang en deze goed door te spoelen.

E23 of E35 Siemens storing: mogelijke lekkage

Ziet u de E23 of E35 foutmelding op het display van uw Siemens wasmachine? Dan is er mogelijk een lekkage. U wasmachine heeft namelijk water geconstateerd op de bodemplaat. Het is belangrijk dat u nu een grotere lekkage voorkomt. Draai daarom de kraan dicht en ontkoppel uw wasmachine van het stroomnetwerk. Neem hierna zo snel mogelijk contact op met het verkooppunt van uw wasmachine of met Siemens zelf.

E60 of E32 Siemens storing: wasprogramma onderbroken

U ziet een foutmelding knipperend en afwisselend met end op het display van uw Siemens wasmachine. Er is gelukkig geen echte storing. Uw wasmachine heeft het wasprogramma onderbroken omdat er een onbalans is in de trommel. Het is belangrijk dat u het wasgoed op een juiste manier verdeelt in de trommel. Wissel zware en lichte wasgoed met elkaar af. Wanneer het wasresultaat nog niet naar wens is, start dan een centrifugeprogramma.

E10 Siemens storing: wasprogramma onderbroken

De wasmachine ervaart een storing is het automatisch doseersysteem, het I-DOS systeem. De wasmachine heeft het systeem direct uitgeschakeld. U kunt best contact opnemen met het verkooppunt of Siemens zelf. U kunt ondanks de storing nog wel handmatig het wasmiddel doseren in de wasmiddellade en een wasprogramma draaien.

E16 OF F16 Siemens storing: de deur sluit niet

Een E16 of F16 houdt in dat er iets tussen de deur vastzit. Wanneer dit mogelijk is, open dan de deur van de wasmachine. Haal het wasgoed voorzichtig los. Duw hierna de deur dicht en herstart het wasprogramma.

E17, E29, F17 OF F29 Siemens storing: probleem met de watertoevoer

Om het probleem met het watertoevoer op te lossen, zet u de kraan open en controleert u of u binnen één minuut een emmer kan vullen. Hierna controleert u of de zeef in de watertoevoerslang voldoende schoon is. Voordat u dit doet verlaagt u eerst de waterdruk in de slang. U draait de toevoerkraan draait dicht en kiest een willekeurig programma op uw wasmachine. U start het wasprogramma en laat de trommel 40 seconden draaien. Hierna stopt u het programma en haalt u de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Haal de slang los van de kraan en reinig de zeef met een borstel. Hierna kunt u de slang weer aansluiten.

E21 of F21 Siemens storing: motor storing

Wanneer u de storing E21 of F21 ziet, heeft de motor een storing. U zet uw wasmachine uit en zet deze na 3 minuten weer aan. U reset op deze manier uw wasmachine.

Liever persoonlijk advies of toch op zoek naar een nieuwe wasmachine? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.