Welke sledestofzuiger past het best bij u?

Bent u op zoek naar een nieuwe stofzuiger en overweegt u een traditionele sledestofzuiger te kiezen? De afgelopen jaren zijn de traditionele stofzuigers flink geïnnoveerd en veranderd om in vele situaties geschikt te zijn voor gebruik. Wij leggen u graag uit waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe sledestofzuiger. 

Traditionele stofzuiger kiezen 

Bij het kiezen van een stofzuiger moet u letten op de volgende factoren:

  • Met of zonder zak
  • Vloertype
  • Wendbaarheid en gewicht
  • Geluidsniveau

Met of zonder stofzuigerzak 

Tegenwoordig heeft u ook bij traditionele stofzuigers de keuze, met of zonder zak. Op het moment dat het reservoir vol raakt, kan u deze legen in de vuilbak. Het nadeel is dat het legen van de bak een stoffig klusje is. Daarnaast moet het reservoir regelmatig worden schoongemaakt met een doekje. Het voordeel is dat u geen stofzuigerzakken meer nodig heeft waardoor u op de lange termijn een hoop kosten bespaart. 

Soort vloer

Afhankelijk van het type vloer dat u in uw woning heeft liggen, heeft u een andere stofzuiger of opzetstuk nodig. Een harde houten vloer heeft namelijk een andere stofzuiger nodig dan tapijt of tegels. Om uw houten vloer te beschermen tegen krassen, is een stofzuiger met een parketborstel nodig. Deze borstel voorkomt schade en houdt uw vloer in topconditie. Voor tapijt en reguliere harde vloeren heeft u een turboborstel of combiborstel nodig om grondig schoon te maken. Meer over de opzetstukken lees u in ons artikel: Welke opzetstukken zitten bij een stofzuiger? 

Wendbaarheid en gewicht

Indien u in een ruime woning met meerdere verdiepingen woont, is het gewicht van de stofzuiger van groot belang. Hoe lichter de stofzuiger, hoe makkelijker hij te manoeuvreren is. Hierdoor volgt hij u moeiteloos tijdens het stofzuigen. Daarnaast spelen ook de vorm en wielen van de stofzuiger een rol in de wendbaarheid ervan. Mocht u echt minder willen tillen tijdens het schoonmaken, dan kan een steelstofzuiger weleens de perfecte keuze voor u zijn.

Het geluidsniveau

Stofzuigers kunnen aanzienlijk variëren in geluidsniveau. Er bestaan stille stofzuigers, zodat u nog steeds de telefoon kunt horen rinkelen of uw partner ongestoord televisie kan blijven kijken. Helaas zijn er ook stofzuigers die zo luid zijn dat zelfs een gesprek voeren vrijwel onmogelijk is, zelfs als u naast elkaar staat. Als u het belangrijk vindt om geen last te hebben van het lawaai van de stofzuiger, is het verstandig om een stofzuiger met een lager geluidsniveau aan te schaffen.

Opzetstukken en accessoires

Heeft u huisdieren? Dan mogen een turboborstel en een mini turboborstel niet ontbreken bij de accessoires van uw stofzuiger. De borstels van deze opzetstukken draaien op hoge snelheid en verwijderen moeiteloos dierenharen. Let wel op dat deze opzetstukken soms meer lawaai maken dan reguliere borstels. Zorg ervoor dat u de juiste accessoires bij uw stofzuiger hebt, afgestemd op uw specifieke behoeften.

Kies de perfecte stofzuiger voor uw wensen en behoeften en geniet van een vlekkeloos schoon huis!