Soorten kledingstomers en het gebruik ervan

Kledingstomers zorgen ervoor dat uw kleding fris en kreukvrij wordt door het gebruik van hete stoom. Er zijn diverse soorten kledingstomers beschikbaar. Afhankelijk van uw behoeften kunt u bepalen welke kledingstomer het beste bij u past. Handstomers zijn bijvoorbeeld handig om mee te nemen op reis, terwijl een kledingstomer met standaard geschikt is als u meerdere kledingstukken achter elkaar wilt stomen.

Wat is een kledingstomer?

Een kledingstomer is een apparaat waarmee u snel en gemakkelijk kreukels uit uw kleding kunt stomen. Er zijn twee soorten kledingstomers: handstomers en kledingstomers met standaard. Een kledingstomer vervangt meestal niet volledig een strijkijzer. Met een handstomer kunt u bijvoorbeeld geen hardnekkige kreukels verwijderen, omdat de continue stoomproductie meestal te laag is. Het is daarom belangrijk om eerst te bedenken waarvoor u de kledingstomer wilt gebruiken, zodat u het juiste product aanschaft.

De hoeveelheid stoomproductie

De stoomproductie verwijst naar de hoeveelheid stoom die door een strijkijzer of kledingstomer wordt afgegeven. Hoe hoger de stoomproductie, hoe krachtiger het apparaat is. Een kledingstomer met een hoge stoomproductie is beter voor dikkere stoffen. Voor het verwijderen van lichte kreukels raden we een continue stoomproductie van minstens 30 gram per minuut aan. Als u op zoek bent naar een apparaat dat ook hardnekkige kreukels gemakkelijk kan verwijderen, overweeg dan een strijkijzer. Deze hebben meestal een veel hogere stoomproductie dan kledingstomers.

Een handstomer gebruiken

Met een handstomer kunt u geen hardnekkige kreukels verwijderen, omdat de stoomproductie te laag is. Wel kunt u gemakkelijk stoffen zoals linnen en katoen verfrissen. Het is handig voor het snel verwijderen van lichte kreukels, omdat de opwarmtijd kort is. Zo kunt u vlak voordat u de deur uitgaat nog even snel uw overhemd stomen. Vanwege het compacte formaat zijn handstomers handig om mee te nemen op reis. U kunt ze ook gebruiken om kussens of de bank op te frissen.

Een kledingstomer met standaard gebruiken

Een kledingstomer met standaard is handig voor het stomen van meerdere kledingstukken achter elkaar. Deze kledingstomers hebben een groot waterreservoir dat niet vaak bijgevuld hoeft te worden. Bovendien hebben ze een hogere stoomproductie, waardoor ze geschikt zijn voor dikkere stoffen. Kledingstomers met standaard beschikken vaak ook over speciale stoominstellingen voor bijvoorbeeld zijde en wol. Dit maakt ze ook geschikt voor professioneel gebruik.

Liever persoonlijk advies? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze winkels