Welke steelstofzuiger past het best bij u?

Een steelstofzuiger is een handig hulpmiddel voor uw wekelijkse schoonmaakklusjes. Dit type stofzuiger is zeer wendbaar en kan na gebruik weer compact worden opgeborgen. Welke steelstofzuiger het beste bij u past, hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een steelstofzuiger.

De ideale steelstofzuiger kiezen

Een steelstofzuiger is lichter dan een traditionele stofzuiger en werkt meestal op een accu. Er zijn echter veel verschillende soorten steelstofzuigers. Let bij het maken van uw keuze goed op de volgende punten:

  • Accuduur
  • Gewicht en wendbaarheid
  • Geluidsniveau
  • Kruimelzuiger en accessoires
  • Bekijk alle accustofzuigers

Een vervanging voor uw sledestofzuiger

Met een steelstofzuiger kan u uw oude sledestofzuiger vervangen. Hij is namelijk erg wendbaar, lichtgewicht en compact van formaat, waardoor u hem eenvoudig kunt pakken en weer opbergen. Bij het maken van uw keuze is het vooral belangrijk om te letten op de accuduur en de benodigde accessoires voor uw specifieke huishouden.

Accuduur

Aangezien steelstofzuigers draadloos zijn, is de accuduur van groot belang. Hoe beter de accu, des te langer kunt u stofzuigen. Voor grotere huishoudens raden we een gemiddelde accuduur van minstens 30 minuten aan. Houd er rekening mee dat de werkelijke accuduur in de praktijk soms iets lager kan uitvallen, vooral als u regelmatig de turbo-stand gebruikt. Door de kracht van deze stand verbruikt deze meer energie

Parkeerstand

Als u kiest voor een steelstofzuiger die een parkeerstand heeft, kunt u hem snel en gemakkelijk opzij zetten zonder bang te hoeven zijn dat hij omvalt. In de parkeerstand blijft de stofzuiger stevig staan zonder tegen de muur te leunen. Dit is ideaal wanneer de deurbel gaat tijdens het stofzuigen of wanneer u uw eetkamerstoelen wilt verplaatsen.

Gewicht en wendbaarheid

Een steelstofzuiger is lichter dan een traditionele stofzuiger. Het gewicht van een steelstofzuiger kan echter aanzienlijk verschillen, variërend van 2,5 tot 7 kilogram. Let ook op de positie van de motor. Deze bevindt zich vaak aan de bovenkant, waardoor het zwaarste deel van de steelstofzuiger direct op uw pols rust. Sommige modellen hebben de motor echter aan de onderkant, wat het stofzuigen een stuk lichter maakt.

Geluidsniveau

Over het algemeen staan steelstofzuigers niet bekend om hun stilte. In vergelijking met sledestofzuigers maken ze vaak veel lawaai. Dit komt doordat steelstofzuigers gemaakt zijn van licht materiaal en geen stofzak hebben. Hierdoor wordt het geluid van de motor niet opgevangen. Er zijn echter accustofzuigers die relatief stil zijn. Let bij het maken van uw keuze dus op het geluidsniveau dat de stofzuiger maximaal maakt..

Kruimelzuiger en accessoires

Veel type steelstofzuigers hebben naast de reguliere steel een geïntegreerde kruimelzuiger. Hierdoor kan u hem gemakkelijk erbij pakken om kruimels of stof van uw meubel of trap te zuigen. Heeft u huisdieren? Dan kan u kiezen voor een turboborstel, waarmee u eenvoudig de dierenharen op kan zuigen. Controleer daarnaast op de extra accessoires zoals een extra accu, afstofborstel en kierenzuigmond om de mogelijkheden te vergroten.