Tips voor het verhelpen van een stinkende vaatwasser

Een stinkende afwasmachine zit natuurlijk niemand op te wachten. Wij geven u graag tips hoe u een stinkende vaatwasser kan verhelpen en in de toekomst kan voorkomen.

4 tips bij een stinkende vaatwasser

  • Tip 1: verwijder etensrest van de vaat
  • Tip 2: poets de vaatwasser
  • Tip 3: reinig met speciale middelen
  • Tip 4: koop een verfrisser

Tip 1: verwijder etensresten van de vaat

Schraap zo veel mogelijk etensresten van uw vaat voordat u deze in de vaatwasser zet. Hiermee voorkomt u dat de filter vol met vuil en resten komt te zitten. Wanneer u de vaatwasser niet iedere dag laat draaien is dit zeker een handige tip.

Tip 2: poets de vaatwasser

Om de afwasmachine blijvend te laten presteren heeft deze regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Haal de filter en sproeiarmen uit de vaatwasser en maak deze onder de kraan schoon. Haal daarnaast een doekje langs de deurrubbers.

Tip 3: reinig met speciale middelen

Door de vaatwasser regelmatig goed te reinigen met ontkalkingsmiddel en ontvettingsmiddel blijven ook de moeilijk bereikbare plekken goed schoon. Door de gehele vaatwasser schoon te houden kan u geuren verhelpen en voorkomen. Wij adviseren dit minimaal 2 keer per jaar te doen.

Lees hier hoe u de vaatwasser ontkalkt en hoe u de vaatwasser ontvet.

Tip 4: koop een verfrisser

Ruikt de vaatwasser na alle bovenstaande tips nog steeds niet fris. Koop dan een verfrisser of neutraliser en hang deze in uw vaatwasser. Hiermee worden de vieze geurtjes verbloemt.

Op zoek naar reinigingsmiddel voor de vaatwasser? Bekijk ons assortiment aan vaatwasser toebehoren of kom langs in een van onze winkels.