Welke stofzuiger bij allergieën?

Op het moment dat u last heeft van allergieën is het belangrijk dat er in uw woning zo min mogelijk stof en allergenen aanwezig zijn. Een geschikte stofzuiger kan u daarbij helpen. Bij het kiezen van een stofzuiger zijn er enkele zaken waar u rekening mee kan houden om de meest geschikte stofzuiger voor uw behoefte aan te schaffen. Wij leggen u graag uit wat deze eigenschappen zijn. 

Eigenschappen stofzuiger

Door een stofzuiger te kiezen met de juiste eigenschappen kan u minder last krijgen van klachten veroorzaakt door uw allergieën. Een speciale stofzuiger moet aan enkele voorwaarden voldoen voordat deze het naamkaartje voor allergieën krijgt. Deze eigenschappen zijn:

  • HEPA-filter
  • Stofzuigerzak
  • Opzetstukken

HEPA-filter

Een HEPA-filter ook wel bekend als een anti-allergie filter is een filter die ervoor zorgt dat de uitblaaslucht schoon is. Wanneer u last heeft van allergieën adviseren wij om een stofzuiger aan te schaffen met een specifieke anti-allergie filter of HEPA 13-, HEPA 14- of HEPA 15-filter. Deze filters zijn in staat om maar liefst 99,95% en 99,995% van de stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Het advies is om de filter iedere 6 maanden te vervangen. 

Met of zonder stofzuigerzak 

Stofzuigers zonder zak, zoals een steelstofzuiger, zijn erg eenvoudig in gebruik en besparen op het aankopen van stofzuigerzakken. Echter adviseren wij wanneer u last heeft van allergieën gebruik te maken van een sledestofzuiger met zak. De stofbak in een zakloze stofzuiger moet u namelijk leeggooien in de vuilnisemmer. Tijdens het leeggooien komen er weer veel stofdeeltjes in de lucht. Bij een stofzuiger met zak kan u de zak in zijn geheel uit het apparaat halen en weggooien. Hierbij blijven de stofdeeltjes veel beter in de zak zitten en heeft u minder last van uw allergieën. 

Opzetstukken

De juiste opzetstukken helpen u om gemakkelijker bij moeilijk te bereiken plekken te komen. Denk bijvoorbeeld aan plinten, meubels en hoekjes waar vaak het meeste stof verzamelt. Door gebruik te maken van het juiste opzetstuk kan u uw woning nog beter schoonhouden. Heeft u huisdieren? Kies dan een accessoirespakket inclusief een turboborstel. Hiermee kan u eenvoudig de haren van uw vloer, meubels, vloerkleed of tapijt verwijderen. 

Meer over de accessoires van uw stofzuiger leest u hier: Opzetstukken bij uw stofzuiger

Heeft u vragen of opmerkingen over een van onze producten of wilt u advies? Neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels