Stofzuiger met en zonder zak vergelijken

Bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger is een van de eerste keuzes die u maakt of u een apparaat met of zonder stofzuiger wilt. Wij leggen u graag uit wat de overeenkomsten, verschillen, voor- en nadelen zijn. Zo kan u de beste keuze maken. 

Wensen en situatie

Het is afhankelijk van uw wensen en gebruikssituatie welke stofzuiger het beste bij u past. Op sommige momenten kan u beter kiezen voor een apparaat met zak en in andere situaties kan u beter kiezen zonder zak. 

Stofzuiger met zak

Allergieën  

Heeft u last van allergieën dan is een HEPA 13-filter of hoger van belang. Zowel stofzuigers met als zonder zak kunnen deze filter bevatten. Echter werkt de stofzuigerzak als extra filter. Verder is het verwisselen van de stofzak veel hygiënischer dan het legen van een stofbak. Bent u gevoelig voor stof is het een verstandige keuze om te kiezen van een stofzuiger met zak. 

Huisdieren  

Heeft u huisdieren dan herkent u vast de rondslingerende haren in uw woning. Met behulp van een turboborstel kan u deze eenvoudig verwijderen. In het midden van het turbo opzetstuk zit een borstel waarmee je haren gemakkelijk op kan zuigen, zelfs uit uw tapijt. Een stofzuigerzak werkt in dit geval als een geurfilter en komen de geurtjes tijdens het legen niet meer terug in de kamer. 

Stofzuiger zonder zak

Constante zuigkracht

De meeste stofzuigers zonder zak hebben een speciale technologie waardoor de zuigkracht niet minder wordt, zelfs wanneer de stofbak vol raakt. Veel steelstofzuigers hebben geen zak. Ze zijn zeer lichtgewicht en eenvoudig erbij te pakken en weer op te bergen. 

Kostenbesparing

Het is raadzaam om een stofzuigerzak eens in de 3 maanden te vervangen. Hierdoor kunnen de kosten voor het aanschaffen van stofzuigerzakken flink oplopen. Deze kosten kan u besparen wanneer u kiest voor een stofzuiger zonder zak. 


Op zoek naar een nieuwe stofzuiger? Bekijk ons assortiment sledestofzuigers, steelstofzuigers en stofzuiger accessoires.