Welke stofzuiger met huisdieren?

Uw viervoeters brengen heel veel gezelligheid met zich mee, maar natuurlijk ook een hoop haren. Om uw woning goed schoon te houden is een geschikte stofzuiger een belangrijke aanvulling voor uw huishouden. Wij leggen u graag uit welke kenmerken u rekening mee moet houden bij het kiezen van een stofzuiger die geschikt is voor huisdieren. 

Zuigkracht en borstelkop

Huisdieren verliezen vaak veel haren. Hierdoor is het regelmatig stofzuigen van uw woning nodig. Een goede stofzuiger beschikt over voldoende zuigkracht en een turboborstel. De turboborstel heeft stevige haren die ronddraaien bij gebruik. De borstel kan eenvoudig haren van uw vloer, tapijt of kleed trekken en klitten niet vast. 

Mini turboborstel 

Gaat uw hond of kat wel eens mee in de auto of luiert hij of zij graag op de bank? Dan is de mini turboborstel een hele fijne aanvulling. Zoals u misschien al wel vermoed is dit een kleinere versie van de standaard turboborstel. U kan hiermee eenvoudig de oppervlakte van uw bank, stoel of auto zuigen. Sommige steelstofzuigers hebben een ingebouwde  kruimeldief. 

Vloertype

Op het moment dat u een houten vloer heeft, raden we aan om de parketborstel te gebruiken. Dit omdat andere opzetborstels krassen op uw vloer kunnen veroorzaken. U kunt de turboborstels gebruiken voor het stof- en haarvrij maken van uw vloerkleed en meubels. 

Steelstofzuiger

Waarschijnlijk pakt u vaker dan gemiddeld uw stofzuiger wanneer u huisdieren heeft. Dan kan een steelstofzuiger een handige keuze zijn. Deze pakt u er eenvoudig en snel bij en is ook nog eens draadloos. Zo kan u in een handomdraai uw woning snel haarvrij maken. Daarnaast hebben veel steelstofzuigers een ingebouwde kruimelzuiger die u in combinatie met een mini turboborstel kan gebruiken voor uw meubels en trap. 

Met of zonder zak

Wanneer u kiest voor een steelstofzuiger heeft u altijd een apparaat zonder zak. Bij sledestofzuigers heeft u de keuze. Het grootste verschil is dat de stofzuigers met zak gemakkelijker te legen zijn wanneer er veel haren in zitten. Bij een zakloze stofzuiger moet dit handmatig gebeuren. Dit is dan ook een veelvoorkomende reden waarom mensen met huisdieren kiezen voor een stofzuiger met zak. 

Geluid

Is uw hond of kat bang voor de stofzuiger? Overweeg dan een stille stofzuiger aan te schaffen. Dit is niet alleen fijn voor uw huisdieren, maar ook voor uzelf en uw gezin of huisgenoten. Een stofzuiger die minder dan 60 decibel geluid maakt wordt beschouwd als een stille stofzuiger. 

Heeft u vragen of opmerkingen over een van onze producten? Neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels