Hoe verwijder je strepen op je tv scherm?

Strepen op je tv scherm kunnen erg vervelend zijn en je kijkervaring verpesten. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen die dit probleem mogelijk op kunnen lossen. Hieronder vind je vijf tips om strepen op je tv scherm te verwijderen.

Tip 1: Voer een soft reset uit

Een soft reset kan soms al genoeg zijn om strepen op je tv scherm te verwijderen. Zet de tv eerst uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht vervolgens twee minuten en steek de stekker weer terug in het stopcontact. Zet de tv daarna weer aan en kijk of de strepen zijn verdwenen.

Tip 2: Controleer de videokabels

Een slechte verbinding tussen de tv en de bron kan strepen op je tv scherm veroorzaken. Controleer daarom of alle videokabels goed zijn aangesloten op je tv en de bronnen, zoals je Blu-ray speler of spelcomputer. Haal de kabels eruit en sluit ze opnieuw aan. Als de strepen nog steeds zichtbaar zijn, probeer dan een nieuwe kabel.

Tip 3: Schakel tussen bronnen

Als de strepen alleen op het beeld van een bepaalde bron te zien zijn, schakel dan tussen verschillende bronnen. Pas eventueel de resolutie aan in het menu van de bron, zodat deze overeenkomt met de resolutie van je tv. Als de strepen nog steeds zichtbaar zijn bij alle bronnen, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan je signaal of decoder.

Tip 4: Update de software

Soms worden beeldfouten veroorzaakt door verouderde software op je tv. Zorg er daarom voor dat je de software van je televisie regelmatig updatet. Hoe je dit doet, verschilt per tv model. Raadpleeg daarom de handleiding van je tv voor meer informatie.

Tip 5: Reset je tv naar fabrieksinstellingen

Als laatste redmiddel kun je je tv naar de fabrieksinstellingen resetten. Hierdoor worden alle instellingen teruggezet naar de oorspronkelijke staat. Dit kan helpen als een combinatie van beeldinstellingen niet goed wordt verwerkt door je tv en er beeldfouten ontstaan.

 

Hopelijk helpen deze tips om strepen op je tv-scherm te verwijderen en je kijkervaring te verbeteren. Als de strepen blijven verschijnen, kan het zijn dat er een probleem is met de hardware van je tv. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de fabrikant of een professionele reparatiedienst.

 

Lukt het niet om de strepen op uw tv scherm te verwijderen en bent u op zoek naar een nieuwe televisie? Bekijk dan ons aanbod televisies, contacteer ons of kom langs in een van onze Eldi winkels.