TV beugel ophangen

U heeft een nieuwe televisie aangeschaft en wilt deze graag ophangen aan de muur. U heeft een muurbeugel gekocht en wil uw televisie zelf gaan ophangen met uw muurbeugel. Wij leggen u graag stap voor stap uit hoe u dit het beste kunt doen.

Televisie ophangen in 5 stappen

Idealiter doet u dit niet in uw eentje, maar met iemand die u kan helpen met het ophangen van zowel de beugel als de tv zelf. Mocht u twijfelen over het zelf ophangen van uw tv met muurbeugel, laat het dan altijd door een specialist doen of contacteer Eldi hiervoor.

  1. Zorg ervoor dat de tv beugel die u hebt aangeschaft past bij het formaat en het gewicht van uw televisie. Dit is erg belangrijk!
  2. Wandvoorbereiding: controleer de muur of wand waaraan u de tv-beugel gaat hangen. Schat in of de muur waar u de tv-beugel sterk genoeg is om uw tv te dragen.
  3. Montage van de beugel: volg de instructies voor de tv-montage voor een juiste installatie. Het is belangrijk om alle schroeven en bouten goed vast te draaien.
  4. De tv monteren: plaats je tv op de beugel en zet hem vast met de meegeleverde beugel en schroeven.
  5. Uitlijnen van de tv. Maak eventueel aanpassingen aan de hoek en hoogte van de tv-beugel om ervoor te zorgen dat de tv recht hangt en op de juiste hoogte is.

Let op: het is nogmaals erg belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en te zorgen dat u de juiste gereedschappen en materialen heeft voor de installatie van de tv-beugel.

Mocht u daarnaast nog vragen hebben bij het ophangen van uw televisie met een tv-beugel, aarzel niet om deze te stellen via de contactpagina van onze website of kom langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies.