Uw televisie van de muur verwijderen

Wilt u een andere televisie aan uw muur hangen of uw tv inclusief beugel helemaal van de muur halen? Door dit zorgvuldig en veilig te doen kan u voorkomen dat uw televisie of beugel beschadigd. Wij leggen u graag uit hoe u dit in 5 stappen kunt doen.

In 5 stappen uw televisie en beugel van de muur verwijderen

Het kost ongeveer 30 minuten om uw televisie van de muur te verwijderen. Hierbij is het aan te raden dit met twee personen te doen.

  • Stap 1: kabels verwijderen
  • Stap 2: de beveiliging verwijderen
  • Stap 3: televisie van muurbeugel verwijderen
  • Stap 4: muurbeugel losschroeven
  • Stap 5: gaten dichtmaken

Stap 1: kabels verwijderen

Als eerst verwijdert u alle kabels uit uw televisie. Hiermee voorkomt u dat u blijft haken tijdens het verwijderen van de televisie. Daarnaast kan u de apparaten die dicht bij de televisie staan even aan de kant zetten om te voorkomen dat u deze omstoot.

Stap 2: de beveiliging verwijderen

In de meeste gevallen is uw televisie aan de muurbeugel gezet met een extra beveiliging. Dit is pin of langwerpige plaat die langs de televisie door de beugel loopt. Deze kan u voorzichtig uit de beugel verwijderen.

Stap 3: televisie van de muurbeugel verwijderen

Til bij voorkeur met twee personen de tv op, zodat deze van de beugel loskomt. Leg de televisie met het scherm om een platte ondergrond zoals de bank een vloerkleed of de bedekte tafel om krassen en beschadiging te voorkomen. Schroef hierna het frame van de muurbeugel los.

Stap 4: muurbeugel losschroeven

Haal de afdekkappen van de beugel en schroef de schroeven uit de muur. Iemand anders kan de muurbeugel vasthouden om te voorkomen dat de naar beneden valt. Wanneer er plugs in de muur zitten verwijder deze dan.

Stap 5: gaten dichtmaken

U kan de gaten dichtmaken met plamuur. Druk met een plamuurmes de plamuur in de gaten en zorg dat u wanneer u te veel plamuur op het mes heeft dit wegveegt met een schoon, nat plamuurmes. Als de plamuur is gedroogd kan u deze opschuren met schuurpapier.

Bent u op zoek naar een nieuwe muurbeugel? Bekijk ons assortiment online of kom langs in één van onze winkels.