Tips om energie te besparen met uw diepvriezer

Energie besparen met u diepvriezer is beter voor het milieu, uw energierekening en zelfs voor uw diepvriezer! Uw diepvriezer gaat namelijk langer mee wanneer u deze minder hard laat werken en energie bespaart. Hieronder delen we 6 tips zodat u eenvoudig energie kunt besparen met uw diepvriezer.

Bespaar eenvoudig energie met de volgende tips

1. Installeer de diepvriezer op de juiste manier
2. Open de deur alleen wanneer nodig
3. Vul uw diepvriezer
4. Reinig en ontdooi uw diepvriezer met regelmaat
5. Laat restjes afkoelen
6. Zet uw diepvriezer uit

1. Installeer de diepvriezer op de juiste manier

Wanneer uw diepvriezer niet op de juiste manier geïnstalleerd is kan u dit een hoop energie kosten. Zo is het onder andere erg belangrijk dat uw diepvriezer op een vlakke ondergrond gevestigd is. Ook dient u de diepvriezer niet in de buurt van een radiator of in de zon te plaatsen. Daarbij komt dat de omgeving waar uw diepvriezer in staat ook een minimale temperatuur nodig heeft. Stel de temperatuur van uw diepvriezer in op –18°C.

2. Open de deur alleen wanneer nodig

Op het moment dat u de deur van uw diepvriezer opendoet verliest de diepvriezer een hoop koude lucht en komt de warme lucht van buitenaf naar binnen. Probeer dan ook het opendoen van uw diepvriezer deur te beperken tot enkel het nodige. Probeer bijvoorbeeld eerst te bedenken wat u uit het apparaat wilt halen voordat u de deur opendoet. Een handige indeling kan er ook aan bij dragen dat u sneller de gewenste producten vindt. Verder is het noodzakelijk op tijd te checken of de deur van uw diepvriezer nog goed sluit en indien nodig de deurrubbers schoon te maken.

3. Vul uw diepvriezer

Een goed gevulde diepvriezer verbruikt minder energie om te koelen dan een lege diepvriezer. Uw ingevroren producten behouden de koude lucht in de diepvriezer. Hierdoor hoeft uw diepvriezer minder vaak en energie te verbruiken om te koelen. Zorg er wel voor dat er ruimte over blijft in uw diepvriezer zodat de lucht rond kan gaan.

4. Reinig en ontdooi uw diepvriezer met regelmaat

Een goed gereinigde diepvriezer gaat langer mee en is hygiënischer voor uw gekoelde producten. Het is dan ook nodig met enige regelmaat uw diepvriezer schoon te maken met sop. Heeft uw diepvriezer geen anti-ijsvorming? Dan dient u ook op tijd uw diepvriezer te ontdooien wanneer er ijs ontstaat. Bij ongeveer 2 millimeter aan ijs verbruikt de gemiddelde diepvriezer al grofweg 10% meer energie.

5. Laat restjes afkoelen

Heeft u eten over en wilt u dit invriezen? Wacht tot dat het eten helemaal afgekoeld is. Warm eten kan de temperatuur in uw diepvriezer laten stijgen waardoor uw diepvriezer weer meer energie moet verbruiken om op temperatuur te blijven.

6. Zet uw diepvriezer uit

Maakt u voor een langere tijd geen gebruik van uw diepvriezer? Maak de diepvriezer dan schoon en zet deze uit. Zo voorkomt u dat er ongewenste schimmels of geurtjes ontstaan. Nieuwere modellen beschikken soms over een vakantiestand waar u ook gebruik van kunt maken.

Op zoek naar een nieuwe diepvriezer? Bekijk ons ruime assortiment aan vrijstaande diepvriezers, koel-vriescombinaties, inbouw diepvriezers of inbouw koel-vriescombinaties

Liever persoonlijk advies? Kom langs in een van onze winkels en wij helpen u graag verder.