Tips bij het gebruiken van uw nieuwe inductie fornuis

Heeft u een nieuw inductie fornuis gekocht? Dan is het van groot belang dat u deze goed aansluit en dat u goed geïnformeerd bent over de werking van uw nieuwe inductie fornuis. Hierbij kunt u denken aan het gebruiken van de verschillende inductie pannen en het toepassen van alle functies. Hieronder delen we onze tips zodat u meteen op de hoogte bent van alles wat u moet weten voor het gebruik van uw nieuwe inductie fornuis!

Haal alles uit uw inductie fornuis met de volgende tips

We delen graag onze tips waarna u alles uit uw inductie fornuis kunt halen.
1. Sluit uw inductie fornuis goed aan
2. Leer koken op een inductie fornuis
3. Haal geschikte inductiepannen in huis
4. Herken de verschillende symbolen

1. Sluit uw inductie fornuis goed aan

Voor uw nieuwe inductie fornuis is de juiste aansluiting noodzakelijk. Hiermee voorkomt u dat de stoppen doorslaan. Check of uw nieuwe fornuis beschikt over een 2- of 5-polige stekker en controleer of deze ook in uw keuken past. Het is hierbij ook belangrijk om te kijken in uw meterkast. Beschikt deze niet over een krachtstroom of fornuisgroep? Dan zult u een elektricien in moeten schakelen om uw meterkast om te bouwen.

2. Leer koken op een inductie fornuis

Veel mensen zijn gewend om te koken op een gasfornuis en koken op een inductie fornuis is dan ook echt wennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil in warmte. Waar u bij een gasfornuis altijd de vlammen onder de pan kunt zien staat bij een inductie fornuis slechts een cijfer of een kookstand die u hoger of lager kunt zetten om de temperatuur te verhogen of te verlagen. Wanneer u een kookzone aanzet vormt er een magnetisch veld tussen de kookplaat en de pan waardoor de pan snel opwarmt. Wanneer u na het koken de pan van het fornuis haalt schakelt de inductieplaat automatisch uit. Hierdoor is een koken op een inductie fornuis veiliger dan op een gasfornuis. Wanneer u de pan net van de inductieplaat haalt dient u er wel rekening mee te houden dat de inductieplaat nog een korte periode warm is.

3. Haal geschikte inductiepannen in huis

Om te kunnen koken op een inductie fornuis dient u inductie pannen aan te schaffen. Inductiepannen beschikken over een magnetische bodem die ervoor zorgt dat de warmte ontstaat. U kunt inductiepannen herkennen aan het inductie symbool dat op de verpakking staat. Let er ook op dat u een inductie pan koopt in de gewenste grootte. Wanneer een pan namelijk te groot is voor het kookoppervlak van uw inductieplaat verspreid de warmte niet goed.

4. Herken de verschillende symbolen

Uw inductiefornuis zal ook ongetwijfeld veel verschillende symbolen hebben. Elk merk inductie fornuis kan verschillende symbolen hebben. Hierdoor kunt u het beste de verschillende symbolen die u niet kent opzoeken in de handleiding van uw nieuwe inductie fornuis. Zo kunt u de verschillende functies die uw inductie fornuis heeft op de beste manier gebruiken.

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw nieuwe fornuis? Bekijk dan onze adviespagina.
Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.