Tips bij het overstappen van een gasfornuis naar een elektrisch fornuis

Heeft u op dit moment een gasfornuis en wilt u overstappen naar een elektrisch fornuis? Dan zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten. Zo dient u altijd eerst te controleren of uw woning 1- of 3-fasen stroom levert. U kunt dit terugvinden op de energiemeter in uw meterkast. Elektrische fornuizen werken altijd op 3-fasen stroom. Afhankelijk van de hoeveelheid stroom die uw woning binnenkomt zult u andere stappen moeten ondernemen om over te stappen op een elektrisch fornuis. Lees meer over de voor- en nadelen van een elektrisch fornuis

Controleer hoeveel stroom uw woning ontvangt

Op uw elektriciteitsmeter kunt u vinden of er 1-fase of 3-fasen stroom binnenkomt bij uw woning. Bekijk uw meter in de meterkast goed en let op de volgende kenmerken:
• 1 fase stroom: Er staat 220/230V op uw elektriciteitsmeter
• 3 fasen stroom: Er staat 3x220/230 of 380/400V op uw elektriciteitsmeter

Zijn de kenmerken op uw elektriciteitsmeter vervaagd of komt u er zelf niet aan uit? Neem dan gerust contact op met uw netbeheerder en vraag naar de hoeveelheid fasen stroom dat geleverd wordt aan uw woning.

Overstappen naar een elektrisch fornuis met 1 fase stroom

Wanneer uw woning beschikt over 1 fase stroom zult u aanpassingen moeten maken aan uw meterkast. Neem eerst contact op met uw netbeheerder en vraag naar de mogelijkheden om van 1 fase stroom naar 3 fasen stroom te gaan. Wanneer dit mogelijk is en u ontvang 3 fasen stroom kunt u contact opnemen met een elektricien om een krachtgroep aan te leggen en de nodige bedrading van de meterkast naar uw keuken. Na het werk van de elektricien is uw keuken geschikt voor een elektrisch fornuis en hoeft u deze alleen nog maar aan te sluiten.

Overstappen naar een elektrisch fornuis met 3 fasen stroom

Beschikt uw woning al wel over 3 fasen stroom? Dan krijgt uw woning al genoeg energie voor een elektrisch fornuis. Wel is er een krachtgroep nodig in uw meterkast en een Perilex stopcontact in uw keuken. Neem contact op met een erkende elektricien die voor u een krachtgroep kan plaatsten en de bedrading kan doortrekken naar uw keuken. Hierna is uw aansluiting compleet en is uw keuken helemaal klaar voor uw nieuwe elektrische fornuis!

Op zoek naar een nieuw fornuis? Bekijk ons ruime assortiment aan elektrische fornuizen