Beste beeldinstellingen kiezen

U heeft een nieuwe televisie aangeschaft en wilt graag het maximale halen uit de mogelijke beeld instellingen. In dit adviesartikel van Eldi leest u hoe u het maximale kunt halen uit uw gloednieuwe televisie. 

 

Persoonlijke voorkeur

Wanneer u een nieuwe tv heeft aangeschaft, staan de instellingen op de standaard modus. Het ligt uiteraard aan uw persoonlijke voorkeur. Kijkt u graag uw favoriete programma op zaterdag avond, gaat u de tv gebruiken om videogames mee te spelen of heeft u de tv voornamelijk aangeschaft om al uw favoriete films nog eens te kijken?  

Eigenschappen televisie

Ook bepalen de tv eigenschappen in hoeverre u uw beeldinstellingen kunt personaliseren. Sommige televisies beschikken bijvoorbeeld over achtergrondverlichting. Echter, over het algemeen zijn dit een aantal punten om op te letten zodat uw televisie goed staat ingesteld. 

Kijkafstand

Allereerst, is het belangrijk dat u de juiste kijkafstand hanteert. Een grote tv is natuurlijk hartstikke fijn. Maar wanneer u op slechts meter afstand van uw tv zit, kunt u van het felle licht snel teveel krijgen. Het kan zelfs leiden tot hoofdpijn. Een vuistregel die vaak wordt aangehouden is ongeveer 2,5 keer van het schermdiagonaal. Heeft u bijvoorbeeld een televisie met schermdiagonaal van 102 cm, dan is het aangeraden om op minstens 2,5 meter afstand te zitten wanneer u televisie kijkt. 

Tot slot, in veel gevallen bevatten moderne tv’s nog veel meer mogelijkheden. Maar met deze drie tips, kunt u in elk geval altijd de juiste eerste stappen nemen. Bent u nog op zoek naar een nieuwe televisie of heeft u vragen over een van de televisies van Eldi? Kom dan zeker langs in één van de winkels bij u in de buurt of neem contact met Eldi op via de website.