Uw droogkast veroorzaakt kortsluiting

Omdat een droogkast veel energie gebruikt, kan het wel eens voorkomen dat hij kortsluiting veroorzaakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals het niet goed functioneren van een stopcontact of het overbelast raken van de elektriciteitsgroep. Deze problemen kunnen echter onderzocht en opgelost worden, lees hier hoe.

Wanneer de droogkast een kortsluiting veroorzaakt, is het belangrijk dat de machine wordt uitgezet. Let vervolgens op de volgende punten bij het oplossen van de kortsluiting.

  • Zorg er voor dat de wasmachine en de droogkast niet op dezelfde elektriciteit groep aangesloten zitten.
  • Controleer of het stopcontact nog goed werkt

Wasmachine en droogkast op dezelfde groep

Wanneer de droogkast en de wasmachine op dezelfde elektriciteitsgroep aangesloten zijn, is het mogelijk dat deze groep overbelast raakt. Dit komt doordat zowel de droogkast als de wasmachine een grote aansluitwaarde hebben. Wanneer de aansluitwaarde van beide machines groter is dan het vermogen van de stroomgroep, vind er een kortsluiting plaats. Dit kan opgelost worden door of de droogkast of de wasmachine op een andere stroomgroep aan te sluiten.

Het stopcontact controleren

De kortsluiting kan ook veroorzaakt worden door een stopcontact dat niet meer goed werkt. Om dit te controleren, zorg u er voor dat de stekker uit het stopcontact gehaald wordt. Wanneer het stopcontact niet goed functioneert, is het verstandig om een elektricien te bellen zodat uw eigen veiligheid gewaarborgd wordt. Zorg er tevens voor dat de droogkast direct aangesloten is op een stopcontact en niet op een verlengsnoer.

Op zoek naar een nieuw droogkastwas-droogcombinatie of droogzwierder? Bekijk ons ruime assortiment online, kom langs in een van onze winkels of neem contact op.