Uw droogkast veroorzaakt lawaai

Droogkasten kunnen veel geluid veroorzaken tijdens het droogprogramma. Dit hoeft echter niks ernstigs te zijn en vaak kan het geluid verminderd worden. Mocht u het geluid niet herkennen, lees dan hier wat de mogelijke redenen zijn dat de droogkast het geluid maakt en hoe u het kan oplossen.

Uw droogkast maakt geluid en u wil dit oplossen. Er zijn verschillende soorten geluid die allemaal een eigen oorzaak hebben en opgelost kunnen worden.

Een harde klap bij het starten van de droogkast

Het is mogelijk dat u bij het starten van een droogprogramma voor de droogkast een klap hoort. Dit betekend dat de droogkast van de transportbeveiliging af gegaan is en het droogprogramma begint met draaien.

Een zoemend geluid tijdens het droogprogramma

Wanneer de droogkast een zoemend geluid geeft tijdens het draaien van het droogprogramma, dan kan dit komen door de compressor of de ventilatoren. Dit is echter gebruikelijk bij de meeste droogkasten en dit is niet schadelijk voor de machine.

Een metalig geluid tijdens het droogprogramma

Het kan zijn dat de droogkast tijdens het draaien van een droogprogramma een metalig geluid maakt. Dit kan komen doordat er een metaal voorwerp tegen de rand van de droogkast aan komt. Dit kunnen bijvoorbeeld muntstukken zijn of de metalen uiteinden van de touwtjes van een trui. Dit kan echter geen kwaad voor de droogkast.

Een ratelend geluid tijdens het droogprogramma

De droogkast kan een ratelend geluid maken, wanneer hij te dicht tegen een muur of wasmachine aan staat. Dit kan gemakkelijk verholpen worden door de droogkast iets verder van de desbetreffende muur of wasmachine te plaatsen.

Een schurend of piepend geluid tijdens het droogprogramma

Bij het horen van een schurend geluid tijdens het droogprogramma, is het mogelijk dat het pluizenfilter verstopt en vol is. Maak voordat u een nieuw droogprogramma start het pluizenfilter leeg en maak het daarna schoon met een vochtige doek.
Wanneer de droogkast nog steeds een schurend geluid maakt, controleer dan of de condensor schoon is. Spoel de condensor af onder de kraan wanneer deze vies is.

Luider geluid bij het draaien van het wol droogprogramma

Het is mogelijk dat de droogkast meer lawaai maakt bij het draaien van het wol droogprogramma dan bij andere droogprogramma’s. Dit is bij de meeste droogkasten normaal omdat de droogkasten meer toeren maken bij het drogen en in model houden van wollen kleding.

Op zoek naar een nieuwe droogkast? Bekijk ons ruime assortiment aan droogkasten en was-droogcombinaties. Liever persoonlijk advies? Kom langs in één van onze winkels of neem contact op