Help, mijn vaatwasser heeft geen water meer!

Dat uw vaatwasser zonder water komt te staan, kan met verschillende oorzaken te maken hebben. Een kapotte kraan of toevoerslang zijn een van de eerste dingen waaraan u misschien denkt. Hieronder leest u drie stappen die ervoor kunnen zorgen dat uw vaatwasser het in een mum van tijd weer doet.

3 stappen om uw watertoevoer te controleren

  • Stap 1: check uw kraan
  • Stap 2: check uw toevoerslang
  • Stap 3: check uw waterstop

Stap 1: check uw kraan

Het eerste wat wij adviseren wat u kan doen is checken of de kraan wel open staat. Want een dichte kraan geeft natuurlijk geen water. Daarna kunt u controleren of de kraan kapot is. De juiste oplossing hiervoor is de kraan te vervangen. U kunt een nieuwe kraan bij een bouwmarkt aanschaffen en zelf monteren.

Stap 2: check uw toevoerslang

Is de kraan intact? Dan kan het te maken hebben met uw toevoerslang. De toevoerslang kan bekneld raken of knikken en buigingen krijgen. Wanneer u dit ziet is het van belang dat u dit verhelpt. Wanneer u dit niet doet kan er namelijk geen water in de vaatwasser komen. Nadat u dit heeft aangepakt kan er weer water in de vaatwasser worden gepompt.

Stap 3: check uw waterstop

Hebben stap 1 en 2 niks opgeleverd of waren deze niet van toepassing? Dan kunt u als laatste stap de waterstop controleren. Het is wel belangrijk dat u eerst na gaat of uw vaatwasser wel over een vaatwasser beschikt. Heeft u een waterstop? Dan kunt u hem resetten of de stop rechtsom te draaien. Lees hier hoe u de waterstop van een vaatwasser reset.

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking de watertoevoer van uw vaatwasser? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.