Tips wanneer uw vaatwasser het niet doet

U zal het net meemaken. Uw vaatwasser staat vol met vuile vaat en precies op dat moment doet deze het niet meer. Dat is ontzettend vervelend natuurlijk. In veel gevallen zijn er gelukkig snelle oplossing voor het probleem. Wij geven u graag een aantal tips die u zelf kan toepassen wanneer uw afwasmachine het niet meer doet.

4 tips wanneer uw vaatwasser het niet doet

  • Tip 1: check de toevoer van stroom
  • Tip 2: reset uw afwasmachine
  • Tip 3: check de klep
  • Tip 4: check de filter

Tip 1: check de toevoer van stroom

Op het moment dat uw vaatwasser niet aan gaat kan de oorzaak bij de stroomtoevoer zitten. Controleer als eerste of de stekker goed in het stopcontact zit en check daarnaast of de snoer niet beschadigd is. Is hier alles in order. Kijk dan of er in de groepenkast geen stop gesprongen is.

Tip 2: reset uw afwasmachine

Mocht er tijdens het vorige wasprogramma iets mis zijn gegaan kan de vaatwasser af en toe blokkeren. Als de vaatwasser blijft branden, niet meer aan gaat en reageert hij niet op de knoppen. Reset de afwasmachine dan eenmaal. In de handleiding kan u vinden hoe u dit moet doen.

Tip 3: check de klep

Wanneer het licht van de afwasmachine brand, maar hij wil niet starten met draaien kan het zijn dat de klep net niet goed gesloten is. Als de deur niet goed gesloten is, zal het programma niet starten.

Tip 4: check de filter

Op de bodem van de vaatwasser bevind zich de filter. Op het moment dat de filter vol zit met resten en vuil kan deze het water niet goed afpompen. Dit kan een storing veroorzaken. Verwijderen het vuil en spoel de filter voorzichtig af.

Toch op zoek naar een nieuwe vaatwasser? Bekijk hier ons volledige assortiment vrijstaande vaatwassers en ingebouwde vaatwassers of kom langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies.