Keuze advies over de voor u beste vaatwassers

Welke vaatwasser past nu het beste bij u? Uw voorkeur en huidige type vaatwasser speelt hierbij een grote rol. Er zijn twee type vaatwassers waaruit u kunt kiezen: Inbouw- en vrijstaande vaatwassers. Controleer voorafgaand eerst de afmetingen waar de vaatwasser wordt geplaatst. Hierdoor weet u zeker dat het apparaat in je keuken past.

Vaatwassers inbouw

De inbouwvaatwasser wordt in de keukenkast, onder het aanrecht geïnstalleerd. Hierbij kunt u kiezen uit volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Daarbij is het afhankelijk van uw voorkeur of er wel of geen frontpaneel wordt gemonteerd. Het is hierbij zeer belangrijk u eerst de nismaten goed opmeet, hierdoor weet u zeker dat de afwasmachine in uw keuken past.

Nismaten van de inbouw vaatwasser

Bij het aanschaffen van een inbouw vaatwasser is het belangrijk om eerst de maten van je nis en frontpaneel op te meten. Op basis van deze afmetingen kunt u op zoek gaan naar de juiste inbouw vaatwasser die bij u past. De afmetingen van een vaatwasser kunt u op de productpagina in de product specificaties vinden. Lees hier hoe u de nismaten van uw inbouw vaatwasser op kan meten

Vaatwassers vrijstaand

Met een vrijstaande afwasmachine hoeft u geen rekening te houden met de afmetingen of de plaats in uw keuken. Een vrijstaande vaatwasser plaatst u namelijk vrij in uw keuken en hoeft u daardoor met frontpanelen of nismaten geen rekening te houden. Wilt u een vrijstaande vaatwasser toch onder een keukenblad plaatsen? Controleer dan goed of deze dezelfde hoogte bevat. Wanneer uw keuken weinig ruimte bevat, kunt u kiezen voor een extra smallere (45 cm breed) of extra lage vaatwasser (45 cm hoog).

Geluid van uw vaatwasser

Bij de vaatwasser staan bij de product specificaties het aantal decibel beschreven. Dit geeft het geluidsniveau van de vaatwasser aan. Wilt u geen geluidsoverlast aan uw vaatwasser overhouden? Kies dan voor een vaatwasser met maximaal 43 decibel.

Energieklasse

De meest voorkomende energieklasse bij vaatwassers bedraagt energieklasse E. Bent u op zoek naar een zuinige vaatwasser? Kies dan voor een afwasmachine met energieklasse D of hoger. Vaatwassers in deze energieklasse hebben ook vaak een laag decibel wat dus prettig is om de geluidsoverlast tegen te gaan. Lees hier tips om minder energie te verbruiken met uw vaatwasser.

De beste kwaliteit

Wilt u een vaatwasser die kenbaar is van een goed was programma of voor lange duur mee gaat? Baseer dan uw keuze op een vaatwasser waarbij vermeld staat dat deze is voorzien van een waskwaliteit of bouwkwaliteit. Lees hier de verschillen in bouwkwaliteit van een vaatwasser

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking tot het aankopen van de juiste vaatwasser voor u? Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.