De vaatwasser ontvetten doet u zo

De vaatwasser kan vervetten op het moment dat u vaak korte en koude afwasprogramma’s draait. Het vet blijft dan achter in de leidingen, binnenruimte en de filters. Na verloop van tijd zal de vaat er minder schoon uitkomen en kan de afwasmachine een vieze geur krijgen. Wij vertellen u graag in 5 stappen hoe u de vaatwasser ontvet.

In 5 stappen uw vaatwasser ontvetten

  • Stap 1: zorg dat de vaatwasser leeg is
  • Stap 2: zet een zo heet mogelijk programma aan
  • Stap 3: open na 20 minuten de klep
  • Stap 4: verdun en verspreid het ontvettingsmiddel
  • Stap 5: programma hervatten

Stap 1: zorg dat de vaatwasser leeg is

Haal de vaatwasser leeg voordat u begint met het reinigen. Check daarnaast de filter op etensresten en vuil. Wanneer nodig haal de filter leeg en spoel deze voorzichtig af. Zo voorkomt u dat de resten tijdens het ontvetten in de kuip terecht komen.

Stap 2: zet een zo heet mogelijk programma aan

Aangekoekt vet kan het makkelijkst loslaten wanneer u een programma aanzet met de hoogst mogelijke temperatuur. Veel vaatwassers hebben een intensief programma van 70 graden Celsius of een speciaal programma voor machinereiniging. Mocht uw vaatwasser deze programma’s niet hebben kies dan voor het automatische programma van 65 graden Celsius. Doe geen vaatwastabletten of andere schoonmaakmiddelen in de machine.

Stap 3: open na 20 minuten de klep

Wanneer het programma 20 minuten bezig is kan u de klep voorzichtig openen. Let op dat u deze maar een klein stukje opent zodat er geen water ontsnapt. Het programma zal automatisch pauzeren en water loopt weg.

Stap 4: verdun en verspreid het ontvettingsmiddel

Verdun het ontvettingsmiddel met water en verspreid dit over de gehele bodem van de machine. Let op dat u ontvettingsmiddel gebruikt dat geschikt is voor de vaatwasser. Andere middelen zoals schoonmaakazijn en baking soda kunnen de rubbers van het apparaat aantasten.

Stap 5: programma hervatten

Sluit de klep van de vaatwasser en het programma zal zich hervatten. Laat de machine de rest van het programma draaien. Het reinigingsmiddel verspreid zich op deze manier goed door de gehele machine. Wij raden u aan 2 keer per jaar het apparaat goed te reinigen.

Op zoek naar reinigingsmiddel voor de vaatwasser? Check ons assortiment aan vaatwasser toebehoren of kom langs in een van onze winkels.