Een vaatwasser uitbouwen, hoe doet u dat?

U heeft een nieuwe inbouw vaatwasser gekocht en wilt deze met uw oude vaatwasser verwisselen? Een vaatwasser uitbouwen hoeft niet geen lastige klus te zijn. Lees hieronder 6 stappen die u kunt volgen bij het uitbouwen van uw oude vaatwasser.

In 6 stappen uw vaatwasser uitbouwen

  • Stap 1: koppel uw vaatwasser los van de keuken
  • Stap 2: demonteer het frontpaneel
  • Stap 3: haal de plint weg
  • Stap 4: verwijder de schroeven
  • Stap 5: verlaag de pootjes
  • Stap 6: haal de oude vaatwasmachine uit de nis

Stap 1: koppel uw vaatwasser los van de keuken

Start door eerst de kraan dicht te draaien en de vaatwasser uit te zetten door de stekker uit het stopcontact te halen. Verwijder daarna de afvoerslang uit de afvoerbuis en de toevoerslang van de kraan. Is de afvoerslang op de siphon van de wasbak bevestigd? Zorg er dan eerst voor dat de slangklem losgekoppeld is. Kunt u niet bij aansluitingen komen, dan is dit ook mogelijk wanneer de vaatwasser uit de nis is gehaald.

Stap 2: demonteer het frontpaneel

Verwijder het frontpaneel van de deur van de vaatwasser. Doe dit door de schroeven die aan de binnenkant van de deur bevestigd zijn los te draaien. Doe dit wel zorgvuldig wanneer u het frontpaneel nog gaat hergebruiken bij de nieuwe vaatwasser.

Stap 3: haal de plint weg

Haal de plint weg die onder de vaatwasser zit weg. Per keuken is het verschillend hoe deze plint is bevestigd. Het meest voorkomende geval is dat de plint aan de poten van het keukenblok is geklemd. Deze is dan gemakkelijk los te klikken.

Stap 4: verwijder alle schroeven

De vaatwasser is met schroeven aan het keukenblad en/of de kast ernaast bevestigd. Verwijder al deze schroeven door ze los te draaien.

Stap 5: verlaag de pootjes

De vaatwasser is met drie schroeven omlaag te verstellen. Deze vindt u onderaan de vaatwasser. Hiermee kunt u de poten verstellen. Door aan de middelste schroef te draaien, laat u de achterste poot omlaag zakken.

Stap 6: haal de oude vaatwasser uit de nis

Heeft u de vorige 5 stappen doorlopen? Dan kunt u nu de vaatwasser veilig onder het keukenblad verschuiven. Wanneer dit niet kan, bent u zeer waarschijnlijk een of meerdere schroeven vergeten tijdens stap 4 vergeten. U heeft nu uw oude vaatwasser uitgebouwd en bent nu klaar voor het inbouwen van uw nieuwe vaatwasser. Lees hoe u een nieuwe vaatwasser kan inbouwen.

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking tot uitbouwen van uw oude vaatwasser? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.