Energie verbruik diepvriezer

Energie verbruik diepvriezerDiepvriezers verbruiken energie om de vriesvakken gekoeld te houden. Hoeveel energie uw diepvriezer verbruikt kan verschillen afhankelijk van uw diepvriezer. Elke diepvriezer is voorzien van een energielabel waarop de energieklasse terug te vinden is. Hierdoor leest u gemakkelijk af in welke energieklasse uw diepvriezer zit of welke energieklasse bij uw nieuwe diepvriezer hoort. De energieklasse loopt van A tot en met G. Hierbij is A het meest zuinigst en G het minst zuinigst. Dit is onafhankelijk van de grootte van uw diepvriezer. Daarom dat grotere diepvriezers vanzelfsprekend minder energiezuinig zijn. Meer informatie over de energielabel leest u in onze blog: Wat betekent het energielabel van uw diepervriezer?

Hoeveel verschil zit er tussen het energie verbruik van diepvriezers?

Hoe energiezuiniger uw diepvriezer is hoe meer geld u hierop kunt besparen. Het verschil in energiekosten kan na meerdere jaren veel geld besparen en de eenmalige hogere kosten dan ook zeker voordelig maken. Zo hebben we een energiezuinige diepvriezer van slechts 103Liter die 137 kWh per jaar aan energie verbruikt maar ook een grote diepvriezer die 288 kWh/jaar aan energie verbruikt. Met de grote minder energiezuinige diepvriezer betaalt u dan dus elk jaar meer dan het dubbele aan kosten ten opzichte van de kleine zuinigere diepvries. Per jaar kan dit verschil best meevallen afhankelijk van uw situatie. Goed om te onthouden is wel dat diepvriezers een lange levensduur hebben en dat u niet eenmalig geld bespaart of meer geld betaald maar dat dit voor de komende 15+ jaar zo is. 

Tips om geld te besparen op het energieverbruik van uw diepvriezer 

Hieronder volgen een aantal tips waarmee u het energieverbruik van uw diepvriezer zo laag als mogelijk kunt houden. Hiermee bespaart u ook automatisch op uw energierekening! Bespaar op het energieverbruik van uw diepvriezer met de volgende tips: 
1. Het kiezen van de juiste temperatuur: De ideale vriestemperatuur is –18 graden. Wanneer de temperatuur warmer is zullen producten sneller bederven waardoor u eten weg zult moeten gooien. Met een lagere temperatuur dan –18 graden verbruikt u juist onnodig veel energie gezien dit geen meerwaarde heeft. 
2. Kies voor een No Frost diepvriezer: Hoe meer ijsvorming er in uw diepvriezer ontstaat hoe meer energie die verbruikt en hoe minder zuinig uw diepvriezer wordt. Met een No Frost vriezer voorkomt u dat er ijsvorming ontstaat en blijft uw diepvriezer even zuinig. Heeft u geen No Frost diepvriezer? Ontdooi uw diepvriezer dan tijdig om het ijs eruit te krijgen. 
3. Plaats uw diepvriezer in een geschikte ruimte: Het plaatsen van uw diepvriezer op de juiste locatie kan een grote rol spelen bij het energie verbruik. Zo moet de ruimte waar de diepvriezer in komt niet te koud maar ook niet te warm zijn. Bekijk de klimaatklasse van uw (nieuwe) vriezer om achter de minimale temperaturen te komen zodat uw vriezer niet in een te koude ruimte staat. 
4. Sluit de diepvriezer goed af: Het goed afsluiten van de diepvriezer is erg belangrijk om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Heeft u het vermoeden dat de deur van uw diepvriezer niet meer zo goed sluit? Los dit dan meteen op zodat u geen onnodige energiekosten maakt! 
5. Geen warm eten in de vriezer: Zorg dat het eten dat u in de diepvriezer wilt plaatsen afgekoeld is. Hiermee voorkomt u dat het eten de tempratuur in uw diepvriezer opwarmt of het eten wat ernaast ligt ontdooit. ukt in letters startend bij A oplopend tot de letter D. Hierbij staat de letter A voor de stilste diepvriezers en de letter D voor de diepvriezers die het meeste geluid maken.

Op zoek naar een nieuwe diepvriezer? Bekijk ons ruime assortiment aan vrijstaande diepvriezers, koel-vriescombinaties, inbouw diepvriezers of inbouw koel-vriescombinaties

Ook bent u van harte welkom in een van onze winkels voor persoonlijk advies of neem contact met ons op.