Het vernieuwde energielabel

In maart 2021 hebben energie labels een nieuwe classificering gekregen. Voorheen liep het van A+++ tot aan klasse D. Waarbij nu het label van A tot en met G loopt. Toen de laatste periode in ging waarin het oude label nog geldig was, werden de vaatwassers van twee labels voorzien: de oude en de nieuwe.

Het energielabel van nu

Door de jaren heen zijn er op elektronisch gebied veel vernieuwde technieken ontstaan. Dit zorgde ervoor dat de producten boven de destijdse energieklasse A+++ uit kwamen. Hierdoor heeft de EU besloten om een nieuw energielabel te introduceren om zo de producten van het juiste onderscheid te voorzien. De nieuwe energielabel is sinds maart 2021 gepubliceerd en bevat strengere eisen. Wat staat er allemaal op het energielabel van uw vaatwasser?

Wat is er nu precies veranderd?

We horen u al denken: een andere indeling en strengere eisen? Het grootste verschil is dat het nieuwe label over een andere classificering beschikt. Deze loopt van A tot en met G. Dit was voorheen vanaf A+++ en lager. Dit komt doordat de Europese Unie strengere eisen heeft aangesteld. De strengere regels zijn voor vaatwassers gebaseerd op voorheen niet meegenomen was- en droogprestaties van pannen, bekers en plastic producten.

Het uiterlijk van het nieuwe label

In de afgelopen jaren is de QR code verder ontwikkeld en wordt steeds vaker gebruikt. Er is daarom een QR code op het nieuwe label geplaatst. Bij het scannen van de QR code komt u op de site van de Europese Unie terecht waar technische specificaties op te zien zijn. Verder is het uiterlijk ook in pictogrammen vernieuwd. Als vernieuwing is er nu te zien hoelang het eco programma duurt. Dit om mensen te stimuleren om het eco programma te gebruiken en daarvoor te informeren hoelang het programma duurt. Daarnaast wordt er nu ook vermeld wat voor geluidsniveau de vaatwasser bedraagt. Dit wordt aangegeven door de geluidsklasse waarin de vaatwasser in is geclassificeerd te vermelden. Energieverbruiksvriendelijke vaatwasmachines

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking het nieuwe energielabel? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.