4 tips voor een betere zuigkracht van uw sledestofzuiger

Een goede zuigkracht is belangrijk bij een stofzuiger. Dit geldt ook voor uw sledestofzuiger. Als de zuigkracht van uw sledestofzuiger afneemt, pakt hij stof minder goed op. Ook stofzuigt u uw vloer niet meer met één beweging schoon. Een goede zuigkracht zorgt ervoor dat u minder tijd en moeite hoeft te steken in het stofzuigen. In dit artikel geven we u vier tips waarmee u de zuigkracht van uw sledestofzuiger verbetert en behoudt.

Vier gouden tips

Voor het verbeteren en onderhouden van de zuigkracht van uw sledestofzuiger is goed onderhoud belangrijk. Volg de volgende vier gouden tips en u verlengt de levensduur van uw sledestofzuiger.

  • Tip 1: controleer en leeg het stofreservoir
  • Tip 2: reinig de filters
  • Tip 3: maak de stofzuigermond schoon
  • Tip 4: controleer de zuigstang op blokkades

Tip 1: controleer en leeg het stofreservoir

U kunt vaak gemakkelijk inschatten wanneer de stofopvang van uw sledestofzuiger zonder zak vol is, omdat deze vaak doorzichtig is. Voor een stofzuiger zonder zak geldt: hoe vaker u de stofopvang leegt, hoe beter. Stof hoopt zich dan niet op in de stofopvang. De stofzak van uw stofzuiger hoeft u niet na elke stofzuigbeurt weg te gooien, maar slechts eens in de 3 maanden te vervangen.

Bekijk alle stofzuigerzakken

Tip 2: reinig de filters

Vuil hoopt zich op in de filters van uw sledestofzuiger en dit vermindert de zuigkracht. Het is dus belangrijk dat u het filter regelmatig schoonmaakt. Dit doet u door het filter uit te kloppen, schoon te zuigen met een andere stofzuiger of af te borstelen. Het is lastig in te schatten hoe vaak u de filter van uw sledestofzuiger schoon moet maken. Dit is namelijk afhankelijk van hoe vaak u de stofzuiger gebruikt en van het type filter. Wij adviseren om het filter in ieder geval één keer per zes maanden schoon te maken.

Hoe maakt u een stofzuigerfilter schoon?

Tip 3: maak de vloerzuigmond schoon

De vloerzuigmond van uw sledestofzuiger raakt vuil het eerste aan. Hardnekkig vuil, zoals dierenharen en stofwolken, verstoppen soms het stofzuigermondstuk. Hierdoor vermindert de zuigkracht van uw sledestofzuiger. Controleer het stofzuigermondstuk regelmatig op vastgelopen haren en stof en verwijder dit.

Hoe maakt u een stofzuigerborstel schoon?

Tip 4: controleer de zuigstang op blokkades

De zuigstang van uw sledestofzuiger is vrij smal waardoor hier soms voorwerpen als legoblokjes en tandenstokers in blijven hangen. Dit belemmert de luchtstroom en vermindert de zuigkracht van uw sledestofzuiger. Zuig daarom geen voorwerpen op als u twijfelt of deze door de zuigstang passen. Blijft er toch wat steken? Koppel dan de stang los en prik het vastgelopen vuil los met een lang voorwerp. Doe dit wel voorzichtig, zodat u de stang niet beschadigt.