5 tips voor een betere zuigkracht van uw steelstofzuiger

Het afnemen van de zuigkracht van uw steelstofzuiger gebeurt sneller dan u denkt dus hoe behoud u die goede zuigkracht? Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kan doen om de zuigkracht van uw steelstofzuiger hoog te houden. Met de volgende vijf tips kunt u de zuigkracht van uw steelstofzuiger snel en gemakkelijk verbeteren.

Tip 1: stofbak legen en schoonmaken

Het is belangrijk om de stofbak op tijd te legen, anders neemt de zuigkracht van uw steelstofzuiger af. Naast het legen van de stofbak, raden we u ook aan de stofbak regelmatig helemaal schoon te maken. Gebruik water of een beetje sop en droog de stofbak goed af om er zeker van te zijn dat u al het vuil verwijdert.

Tip 2: maak het stofzuigerfilter schoon of vervang het

Vuil en stof hopen zich niet alleen op in de stofbak, maar ook in het filter van uw steelstofzuiger. Omdat de lucht hier doorheen stroomt, belemmert een volle en verstopte filter de zuigkracht van uw steelstofzuiger. Kijk in de handleiding van uw steelstofzuiger hoe u het filter schoonmaakt. Het filter van uw steelstofzuiger is één keer per jaar toe aan vervanging. Vervang deze op tijd, zodat uw steelstofzuiger in topconditie blijft.

De filter van uw stofzuiger schoonmaken

Tip 3: stofzuigerborstel schoonmaken

In de zuigmond van uw steelstofzuiger zit een ronddraaiende borstel. Helaas draaien haren zich soms vast aan deze borstel waardoor uw steelstofzuiger niet meer gemakkelijk ronddraait en vuil minder goed oppakt van de grond. Vaak kunt u deze borstel gemakkelijk uit de zuigmond halen. Haal vervolgens voorzichtig alle haren weg door deze bijvoorbeeld weg te knippen met een schaar.

Hoe maakt u uw stofzuigerborstel schoon?

Tip 4: controleer de zuigstang op blokkades

Kleine spulletjes, zoals rondvliegend speelgoed of elastiekjes, komen tijdens het stofzuigen soms in uw stofzuiger terecht. Maar deze kleine stukjes materiaal kunnen ook blokkades vormen als ze vast blijven zitten in de slang van uw steelstofzuiger. Controleer daarom af en toe de zuigstang op opgehoopt stof en vuil.

Tip 5: zorg voor een volle accu

Heeft u een flinke schoonmaakklus voor de boeg? Zorg dan voor een volle accu. Voor een flinke schoonmaakklus heeft u namelijk een optimale zuigkracht nodig. Een bijna lege accu kan een negatief effect hebben op de zuigkracht van uw steelstofzuiger. Laad de accu van uw steelstofzuiger daarom altijd volledig op zodat u niks inlevert op zuigkracht.

Bent u op zoek naar een nieuwe steelstofzuiger? Bekijk dan alle steelstofzuigers.