Voor- en nadelen elektrisch fornuis

Elektrisch fornuizen worden steeds populairder en deze duurzamere optie tegenover het klassieke gasfornuis wordt dan ook steeds vaker als een investering gezien. Twijfelt u nog tussen een elektrisch of een gasfornuis? Lees dan hieronder verder waar we een aantallen voor- en nadelen van een elektrisch fornuis beschrijven. Zo kunt u na het maken van de juiste afweging een goede keuze maken passend bij uw situatie. Bent u benieuw naar de verschillen van diverse fornuizen? Lees dan onze blog: welk fornuis u het beste kunt kopen? 

Voordelen elektrisch fornuis

Misschien wel het meest besproken voordeel van een elektrisch fornuis is dat het duurzamer is. Elektrisch koken is beter voor het milieu dan koken op gas. Er wordt dan ook verwacht dat het slechts een kwestie van tijd is tot dat klassieke gasfornuizen verdwijnen. Elektrische kookplaten warmen in de meeste gevallen sneller op dan een gasfornuis doet. Verder heeft u meer keuze uit kookplaten dan dat u bij een gasfornuis hebt. Er wordt niet met gas gekookt waardoor het veiliger is voor uw woning. Daarbij komt dat de elektrische kookplaten eenmaal afgekoeld ook nog eens erg eenvoudig schoon te maken zijn. Afhankelijk van het merk en model elektrisch fornuis dat u in huis haalt profiteert u ook van meer verschillende functies en verwarmingsstanden dan vindbaar zijn bij een gasfornuis. Zo kunt u bijvoorbeeld bij sommige elektrische fornuizen een timer zetten op de kookplaat. Mede door de verschillende mogelijkheden die komen met een nieuw elektrisch fornuis kunt u met nog meer comfort en creativiteit koken!

Nadelen elektrisch fornuis

Bij overstappen naar een elektrisch fornuis horen buiten vele voordelen ook nadelen. Zo moet uw woning over de juiste stroom aansluiting beschikken of u zult nog de juiste stroom aansluiting moeten aansluiten. Hierdoor kunnen de kosten van een nieuw elektrisch fornuis hoger op lopen dan vooraf lijkt. Ook zult u wanneer u overstapt van een gasfornuis naar een elektronisch fornuis nieuwe pannen in huis moeten halen. Koken op gas zorgt er namelijk voor dat de onderkant van uw pan kromtrekt. Omdat elektrisch koken op een platte plaat gebeurt wordt uw pan dan niet meer goed verwarmt. Wilt u overstappen op een inductieplaat? Dan moet u speciale inductiepannen aanschaffen omdat uw inductie fornuis anders niet werkt. Ook hierdoor lopen de totaal kosten van een elektrisch fornuis meer op dan dat u op het eerste gezicht zou verwachten.

Op zoek naar een nieuwe fornuis? Bekijk ons ruime assortiment aan elektrische fornuizen en gas fornuizen.

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Liever persoonlijk advies? Kom lang in één van onze winkels of neem contact op.