Voor- en nadelen van No Frost in uw diepvriezer

De No Frost technologie is een techniek die het vocht uit de lucht haalt binnen in uw diepvriezer. Hierdoor voorkomt u ijsvorming en vorst binnen in uw diepvriezer. U hoeft uw diepvriezer dan ook niet te ontdooien.

Hoe werkt de No Frost technologie?

No Frost zuigt de vochtige lucht uit uw vriesgedeelte en bevriest deze buiten de vriesgedeeltes van uw diepvriezer weer. Buiten de vriesgedeeltes van uw vriezer ontdooit en verdampt het automatisch weer. De koude droge lucht wordt hierna weer terug de diepvriezer ingeblazen.

Bekijk alle diepvriezers met No Frost

Voordelen van No Frost in uw diepvriezer

No Frost zorgt er dus onder andere voor dat er geen vorst en ijs in uw diepvriezer ontstaat. Hieronder volgen nog een aantal andere voordelen van No Frost in uw diepvriezer

  • De diepvriezer hoeft niet meer ontdooit te worden (zonder No Frost is dit 5-6 keer per jaar nodig)
  • De lades van de diepvriezer kunnen niet meer aan elkaar vastvriezen
  • Etiketten op etenswaren blijven goed leesbaar
  • Geen ijskristallen meer op uw eten

Nadelen van No Frost in uw diepvriezer

Hoewel No Frost met vele voordelen komt zitten er ook een aantal nadelen aan vast. Het is belangrijk dat u voor uw zelf de juiste afweging kunt maken of u wel of geen No Frost in uw vriezer wilt. Hieronder volgende een aantal nadelen van No Frost in uw diepvriezer:

  • De extra functie in uw diepvriezer kost helaas ook extra geld. Dit kan verschillen per diepvriezer en model maar zal gemiddeld tussen de €50,00 en de €100,00 extra kosten.
  • De No Frost functie maakt ook meer geluid wat met een dichte diepvriezer deur nog hoorbaar kan zijn. Afhankelijk van het model diepvriezer dat u neemt zal dit geluid goed tot helemaal niet meer hoorbaar zijn. Dit kan dus een belangrijke factor spelen afhankelijk van uw situatie.

Bent u op zoek naar een nieuwe diepvriezer? Bekijk ons ruime assortiment aan vrijstaande diepvriezers, koel-vriescombinaties, inbouw diepvriezers of inbouw koel-vriescombinaties

Ook bent u van harte welkom in een van onze winkels voor persoonlijk advies of neem contact met ons op.