Waar kan u 4K met uw tv kijken?

Tegenwoordig hebben de meeste televisies 4K resolutie. 4K betekend dat de televisie meer pixels heeft waardoor deze niet meer te zien is. Om te kunnen genieten van deze kwaliteit is heeft wel belangrijk dat het beeldmateriaal ook deze resolutie kan ondersteunen. Wij vertellen u graag waar u beelden met een 4k kwaliteit kan bekijken voor de ultieme kijkbeleving.

4K op Netflix

De meest gebruikte Netflix ondersteund steeds meer beeldmateriaal dat 4k ondersteund.Er is al een breed aanbod aan serie en films die u met hoge resolutie kan bekijken. Op Netflix wordt dit aangegeven met het UHD label. UHD betekend ook wel Ultra HD en staat voor 4K ondersteuning. Wilt u met uw 4K televisie gebruik maken van deze scherpte dan is het belangrijk dat u het juiste abonnement neemt. Bij het ‘Basic’ en het ‘Standaard’ abonnement zit namelijk geen 4K ondersteuning. Zorg dat je minimaal het ‘Premium’ abonnement neemt om te genieten van de hoge kwaliteit beeld.

Andere streaming apps

Bij veel streamingsapps heeft u geen groter abonnement nodig om gebruik te maken van 4K. Zo bieden Amazon Prime Video, Apple TV+ en Disney+ de meeste series en films aan voor 4K televisies. Ook op Youtube kunt u steeds meer video’s kijken met 4K. Echter biedt Youtube bijna geen flims en series aan, maar wel veel vlogs, trailers en kortere video’s.

Tv providers

Er zijn een aantal televisie providers of satelliet televisie die de mogelijkheid bieden om zenders met 4K beelden te ontvangen. Dit aanbod is echter erg klein en gaat vaak om maar een paar zenders. Providers als Telenet en Proximus bieden deze optie aan.

Ultra HD Blu-ray

De meeste nieuwe films worden uitgebracht als Ultra HD Blu-rays. Daarnaast worden oude films soms opnieuw uitgebracht in 4K. De zijn te herkennen aan het UHD logo op de disc. Waar u rekening mee moet houden is dat de Blu-ray speler ook 4H moet ondersteunen. Een standaard Blu-ray speler doet dit niet.

Bent u op zoek naar een nieuw televisie? Bekijk ons ruime aanbod online. Heeft u vragen neem contact met ons op of kom langs in één van onze winkels bij u in de buurt.