Waar let u op bij het kiezen van een nieuwe televisie?

Het kiezen en kopen van een gloednieuwe televisie zou niet moeilijk moeten zijn als je weet waar je op moet letten. In dit adviesartikel van Eldi leest u over de factoren waar u rekening mee moet houden tijdens het kiezen van een nieuwe tv.

Bij het uitzoeken van een nieuwe televisie, raadt Eldi aan om te letten op de volgende aspecten;

  • Situatie
  • Schermgrootte
  • TV aansluitingen
  • Geluidskwaliteit van de tv
  • Montage

Situatie voor uw nieuwe televisie

Wilt u graag films en series kijken of gebruikt u uw televisie met name om te kijken naar het journaal of uw favoriete programma op de zaterdag? Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de specificaties die een televisie heeft. Gaat u bijvoorbeeld voor een Smart TV of heeft u dergelijke functies niet nodig?

Schermgrootte TV

Wilt u graag een grote televisie, dan is het van belang om te kijken hoe groot u kunt gaan qua plaatsing en montage van de televisie in de ruimte. Daarbij wilt u misschien ook graag weten wat de verversingssnelheid is van de tv, want op een grote televisie ziet u haperingen en een zwakker kleurenpatroon sneller dan op een compacte, kleine tv. Let hier daarom op bij het kiezen van uw nieuwe televisie.

TV aansluitingen en geluidskwaliteit

Speelt u graag games op uw televisie, of cast u graag YouTube video’s naar uw televisie? Dan is het van belang dat u een juiste hoeveelheid aansluitingen heeft op uw televisie. Van constant kabels en aansluitingen wisselen, wordt u, en ook uw televisie niet blij. Let daarom op het aantal aansluitingen waar een televisie over beschikt.

Montage van uw televisie

Wilt u uw televisie graag zelf ophangen, laten ophangen of juist op een passende tv meubel plaatsen? Let dan goed op de soort muurbeugel waar uw tv over beschikt en zorgt ervoor dat de maten van de Vesa beugel en uw tv hetzelfde zijn. Daarnaast kunt u er ook over nadenken of u een soundbar of home cinema set bij uw televisie wilt en waar u deze dan kunt plaatsen.

Advies van Eldi

Wilt u persoonlijk advies van één van de experts van Eldi. U bent altijd van harte welkom in één van de Eldi winkels bij u in de buurt. Zo kunt u uw nieuwe televisie ook eerst fysiek bewonderen alvorens een aankoop te maken. Mocht u graag online bestellen, maar toch nog een vraag hebben over één van onze producten. Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina van de website.