Wasmachine aansluiten?

Hoe sluit ik mijn wasmachine aan?

Heeft u net uw nieuwe wasmachine in huis? Of gaat u verhuizen en neemt u uw wasmachine mee? Het is belangrijk dat u tijdens het aansluiten de transportbouten verwijdert. Daarnaast moet u uw wasmachine waterpas zetten. Lees hieronder hoe u uw wasmachine op de juiste manier plaatst en aansluit.

Bepaal de juiste plaats

Om lawaai en trillingen te voorkomen is het belangrijk dat u een geschikte plek vindt voor uw wasmachine. Een stevige ondergrond is hierbij belangrijk. Plaatst u de wasmachine op een houten vloer? Probeer dan uw machine zoveel mogelijk in de hoek van een ruimte te plaatsen. De vloer is hier namelijk het stevigst. Daarnaast is het erg belangrijk dat u uw wasmachine dichtbij een waterafvoer, watertoevoer en een geaard stopcontact plaatst. Hierbij moet u rekening houden met de lengte van de afvoer- en inlaatslang.
Geschikte vloeren voor uw wasmachine (zie stuk hierna)

Verwijder en bewaar de transportbouten

U vindt de transportbouten aan de achterkant van uw (nieuwe) wasmachine. De bouten zorgen ervoor dat de trommel van uw wasmachine tijdens het vervoer goed op zijn plek blijft. Tijdens het installeren van uw wasmachine is het belangrijk dat u de bouten verwijdert. Wanneer u dit niet doet, zal de wasmachine tijdens het wassen kapot gaan. Waar deze bouten bij uw wasmachine zitten en hoe u deze verwijdert, staat in de handleiding van uw wasmachine. Het is belangrijk dat u de transportbouten goed bewaart. Mogelijk heeft u de bouten in de toekomst nodig.

Aanvoer- en afvoerslang aansluiten

Sluit de watertoevoerslang aan op de wasmachine en de kraan. Meestal zit de aansluiting van een wasmachine aan de achterkant in de rechterbovenhoek. Als u de slang op de kraan en de wasmachine hebt aangesloten, draait u de aansluiting aan beide kanten van de slang goed aan. Om te controleren dat er niets lekt, opent u de watertoevoer. De waterafvoerslang stopt u in de afvoer. Door middel van de steunbeugel houdt u de afvoerslang op zijn plek.

Benieuwd naar ons assortiment wasmachines? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.