Wasmachine ontkalken

Hoe ontkalk ik mijn wasmachine?

Wanneer u kalkaanslag hebt in uw wasmachine kan dit voor vervelende gevolgen zorgen. Zo verkort het de levensduur van uw machine die hierdoor ook meer energie verbruikt. Daarnaast is er een kans dat de kalkaanslag ervoor zorgt dat het verwarmingselement kapot gaat. Het is dan ook van groot belang om uw wasmachine geregeld te ontkalken.

Stap 1: de wasmachine leeg halen

Voordat u begint aan het ontkalken van uw wasmachine is het belangrijk dat u het wasgoed uit de trommel haalt. Zo voorkomt u dat er vlekken op uw wasgoed komen. Let hierbij ook op de manchet. Dat is het rubber wat zich rond de vulopening van de wasmachine bevindt. In de manchet blijft geregeld een ondergoed of een sok achter.

Stap 2: de wasmiddellade vullen met ontkalker

De ontkalker mag in de wasmiddellade worden gegoten, in het vak waar u normaal ook het wasmiddel in doet. Hierbij is het belangrijk dat u de dosering aanhoudt die ook op de verpakking van de ontkalker staat.

Stap 3: een wasprogramma draaien

Voor het beste resultaat kiest u voor een wasprogramma tussen de 40 en 60 graden. Let hierbij op dat het wasprogramma zonder voorwas is. Het is natuurlijk belangrijk dat de ontkalker door de gehele wasmachine gaat. Het is daarom van groot belang dat de wasmachine het gehele programma draait.

Stap 4: nogmaals hetzelfde wasprogramma draaien

Om er zeker van te zijn dat er niets van de ontkalker achterblijft, is het slim om het zelfde wasprogramma nogmaals te draaien. Tijdens dit wasprogramma is de trommel nog steeds leeg. Nadat de wasbeurt voor de tweede keer klaar is, weet u zeker dat alle ontkalker uit de machine is. Zo kunt u met een gerust hart uw wasgoed weer wassen.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.