Wasmachine ontkoppelen?

Hoe ontkoppel ik mijn wasmachine?

We leggen u in enkele stappen uit hoe u uw wasmachine kunt ontkoppelen. Zo kunt u ruimte maken voor uw nieuwe wasmachine of kunt u uw wasmachine klaar maken voor een verhuizing. Lees hieronder hoe u uw wasmachine snel en eenvoudig ontkoppelt.

Wasmachine van de stroom

Voordat u begint aan het ontkoppelen van uw wasmachine is het belangrijk dat u een oude handdoek en een teiltje bij de hand hebt. Deze hebt in een later status nodig. Hierna begint u aan het ontkoppelen van uw wasmachine. Eerst schakelt u de wasmachine uit en haalt deze van de stroom. Vervolgens controleert u of er geen wasgoed in de trommel zit.

Draai de kraan dicht

De toevoerslag vindt u aan de achterkant van uw wasmachine. Deze slang volgt u richting de kraan. U draait de kraan dicht door met de klok mee te draaien.

De toevoerslang loskoppelen

Hierna koppelt u de toevoerslang los. Dit doet u door aan de ring tussen de ring en kraan te draaien. Het kan gebeuren dat er water uit de slang komt. Vang het water op met een teiltje.

Afvoerslang uit de afvoer

De afvoerslang mag uit de afvoer worden gehaald. Het is belangrijk dat u de slang helemaal leeg laat lopen in het teiltje.

Toevoerslang en afvoerslang vastplakken

Om er zeker van te zijn dat er geen water meer uit de slangen loopt, is het slim om de toevoer- en afvoerslang vast te plakken. U kunt beide slangen met de opening omhoog vastplakken aan de achterkant van uw wasmachine. Dit kan gemakkelijk met tape.

Het afvoerfilter legen

Wanneer u het afvoerfilter gaat legen is het slim om een handdoek en teiltje te plaatsen voor de filter zelf. Onder in de wasmachine vindt u het klepje van de afvoerfilter. Deze opent u. Wanneer er een slangetje bij het filter zit, kunt u deze gebruiken om het water weg te laten lopen. Hierna draait u het filter los en vangt u het resterende water op. U plaatst de filter van de wasmachine terug en koppelt het slangetje af. Tot slot kan het afvoerklepje worden gesloten.

Benieuwd naar ons assortiment wasmachines? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.