Wasmachine stinkt

Hoe verwijder ik stank uit mijn wasmachine?

Wanneer zeepresten en bijvoorbeeld huidschilfers zich mengen ontstaat er vetluis, en dus stank. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en verminderen. Door gemakkelijke taken vermindert u de stank in uw wasmachine.

Tip 1: draai een hete was

Wanneer u eens in de maand een heet wasprogramma draait, zullen de vetluis bacteriën doodgaan en voorkomt u ook nare geuren. Belangrijk om te weten is dat bacteriën pas doodgaan bij een tempratuur vanaf 60°C. Wanneer uw wastrommel nog niet leeg is maakt u deze lees. Hierna kiest u voor een wasprogramma van 90 of 95°C. Nadat het programma is afgelopen laat u de wasmachine deur open. Op deze manier kan de wasmachinetrommel volledig drogen.

Tip 2: maak de rubberen ring van uw wasmachine schoon

Er ontstaat veel viezigheid in de ring van uw wasmachine. Dit is niet gek, veel van het vuil verdwijnt via de rubberen ring. Dit vuil gaat naar de filter van uw wasmachine. Het is daarom belangrijk dat u de ring regelmatig schoonmaakt. Dit doet u gemakkelijk met een sopje van heet water en een klein beetje afwasmiddel. Maak met een natte doek de rubberen ring schoon. Last van hardnekkig vuil? Met een oude tandenborstel poetst u gemakkelijk het vuil weg. Na afloop maakt u de rubberen ring droog met een schone doek.

Tip 3: wasmachinefilter legen

Een andere plek waar zich ook vaak vetluis ophoopt is de filter van de wasmachine. Deze vindt u aan de voorkant onderin. Het opgehoopte vetluis zorgt voor een nare geur. Wanneer u de filter leegt en schoonmaakt voorkomt u een vieze geur. Om al het water en vuil op te vangen is het belangrijk dat u een lege teil plaatst onder de filter. Hierna opent u het klepje en laat u de wasmachine leeglopen. Dit doet u door het aftapslangetje leeg te laten lopen en het filter voorzichtig te verwijderen. De grijze massa op het filter kunt u best afspoelen met warm water onder uw kraan. Als eenmaal de filter schoon is plaats u deze weer terug. Als laatste sluit u het klepje van de wasmachine.

Tip 4: de wasmiddellade schoonmaken

U maakt gemakkelijk het zeepbakje schoon. Hierdoor haalt u de vetluis en stank weg. Trek voorzichtig het zeepbakje uit uw machine. De zeepresten in het bakje spoelt u weg onder de warme kraan. Met een schone doek droogt u alle onderdelen van het zeepbakje. Als laatste plaatst u de wasmiddellade terug in uw wasmachine.

Tip 5: uw nieuwe wasmachine een paar keer gebruiken

Wanneer u een nieuwe wasmachine heeft, kan deze ruiken naar een chemische en plastic geur. Maak u geen zorgen! Tijdens het wassen warmen de kunststof onderdelen op. Dit zorgt voor een plastic geur. Nadat u de wasmachine een aantal keer hebt gebruikt zal de geur afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Stank in wasmachine voorkomen

U houdt uw wasmachine natuurlijk het liefst zo schoon mogelijk. Wij raden u aan om maande-ijks een kookwas van 90°C te doen. Daarnaast is het verstandig om een moment in te plannen om het rubber van de wasmachine schoon te maken. Goed om te weten: wanneer u uw wasmachine goed schoon blijft houden, zal de machine ook langer meegaan!

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons ruime aanbod wasmachines. Liever persoonlijk advies? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.