Wasmachine vervoeren

Hoe moet ik een wasmachine vervoeren?

Een wasmachine is groot, log en onhandig, zeker om te vervoeren. Het is daarom belangrijk om van te voren een goed plan te maken over hoe je veilig en schadevrij de wasmachine kan vervoeren. Eldi legt je in een paar stappen uit wat de beste manier is om de wasmachine te verplaatsen.

Stap 1 – Haal de stekker uit het stopcontact

Omdat er bij het loskoppelen van de wasmachine water kan morsen, is het belangrijk altijd eerst de stekker uit het stopcontact te halen. Hiermee verklein je ook de kans op een stroomstoot. Plak of bind het stroomsnoer vast tegen/aan de wasmachine om gevaar en schade te voorkomen.

Stap 2 – Laat de wasmachine leeglopen

Voordat je de wasmachine gaat verplaatsen moet je ervoor zorgen dat er geen water meer in zit. Draai allereerst de waterkraan goed dicht. Omdat er wel nog water in de aanvoerslang kan zitten is het handig om een emmer bij de hand te houden. Wanneer u deze hebt, kunt u de aanvoerslang loskoppelen van de waterkraan. Gebruik hiervoor eventueel een waterpomptang. Laat de aanvoerslang leeglopen in de emmer. Ontkoppel de vervolgens de afvoerslang van de wasmachine en leeg deze in het teiltje of de emmer. ook van de af. Als laatst moet ook de filter verwijderd worden van de voorkant van de wasmachine. Doe dit boven een handdoek want ook deze kan lekken.
Maak na het loskoppelen ook de aan- en afvoerslang vast aan de wasmachine.

Stap 3 – Zet de trommel vast

De trommel van een wasmachine zit vast met veren. Tijdens een wasbeurt komen deze goed van pas, maar tijdens het vervoeren van de wasmachine kunnen deze voor schade zorgen. Het is daarom van belang de trommel vast te zetten met de bijgeleverde transportbouten of -beugels. Hoe dit precies in zijn werkt gaat verschilt per type wasmachine. In de producthandleiding staat precies weergegeven hoe de transportbouten bevestigt moeten worden. Ben je de transportbouten kwijt, of lukt het niet met vast zetten, maak dan de wasmachine open en vul de lege ruimte met (hand)doeken.

Stap 4 – Rechtop de wasmachine vervoeren

Omdat de wasmachine groot en zwaar is, is de kans op schade tijdens het vervoeren aanzienlijk. Om deze mogelijkheid te beperken kan de buitenkant van de wasmachine bedekt worden met bubbeltjesplastic, karton of dekens. Zo beschermt u zowel de wasmachine als de omgeving, denk aan muren, deurposten, en vervoersmiddelen, etc. Om zeker te zijn dat de wasmachine overal langs kan is het verstandig om de maten op te nemen en deze mogelijkheid te controleren.
Daarnaast adviseren we sterk de wasmachine rechtop te tillen, met minstens twee personen. Het is belangrijk de wasmachine rechtop te houden tijdens het vervoeren om schade aan de wasmachine en kabels en leidingen te voorkomen. Het gebruik van een steekkar of iets dergelijks is sterk aan te raden.

Stap 5 – Opnieuw aansluiten van de wasmachine

Nadat de wasmachine op de juist plaats met stevige ondergrond staat kan deze weer aangesloten worden. Steek de stekker in een geaard stopcontact, bevestig de aanvoerslang aan de waterkraan en plaats de afvoerslang in de daarvoor bestemde afvoer.
Zorg dat u voordat u de wasmachine volledige installeert, u de transportbouten of -beugels weer uit de machine haalt. Als u deze laat zitten tijdens het gebruik van de wasmachine kan deze kapot gaan. Gooi de transportbouten niet weg, deze kunnen in de toekomst weer van pas komen.

Controleer als laatste of de wasmachine waterpas staat om zo overmatig lawaai te voorkomen.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons gehele aanbod wasmachines. Mocht u onze producten liever fysiek zien of heeft u vragen? Kom dan langs in één van onze winkels of stel uw vraag via onze contact pagina.