Wat is Mini-LED?

U bent opzoek naar een nieuwe televisie en ziet de term mini LED-tv voorbijkomen, maar wat is dat? Tegenwoordig zijn er uiteraard veel verschillende opties wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe televisie door verscheidene nieuwe technieken. Daar is mini LED-tv er één van. In dit adviesartikel van Eldi leggen we uit wat een mini LED-tv precies is, wat de voordelen ervan zijn en wat u er wellicht aan heeft en het zou moeten aanschaffen. 

Local dimming

Een mini LED-tv is een televisie waarbij de led lichtjes achter in het beeldpaneel zitten, verdeeld in zones. Per televisie verschilt het aantal zones, maar hoe meer zones een televisie bevat, hoe preciezer de belichting van de televisie kan worden aangestuurd en hoe scherper contrasten zijn. Ook komen op deze manier details beter naar voren en komt uw favoriete film helemaal tot leven.  

Full array

Mini LED is een ontwikkeling van led verlichting op Full Array led verlichting. Bij Full Array led verlichting zijn de zones van de leds groter, waardoor een groter deel van het scherm oplicht. Dit zorgt ervoor dat de televisie wat minder gedetailleerd beeld geeft, dan wanneer deze led lichtjes heel erg klein zijn en apart kunnen oplichten.  

Over het algemeen is de conclusie te trekken dat mini LED tv’s het allerbeste beeld geven, gevolgd door Full Array. Een mini LED tv is, zoals eerder genoemd in dit adviesartikel, uitermate geschikt wanneer u geniet van een goede film en alle details en contrasten zo goed mogelijk uit de verf wilt laten komen.  

Wilt u een mini LED tv aanschaffen, maar deze eerst nog even van dichtbij bekijken? U bent van harte welkom bij één van de Eldi winkels bij u in de buurt. U kunt uw overige vragen ook altijd stellen via de contact pagina van de website.