Wat is een tv-processor?

Wellicht heeft u in een televisie winkel of webshop weleens gehoord of gelezen over een tv-processor. Maar wat is dit precies? Wat betekent het voor de televisie en in hoeverre is het belangrijk om hier aandachtig op te letten tijdens het aankoopproces van een nieuwe televisie? U leest in dit adviesartikel van Eldi over alle voorgaande punten.

De motor of het brein van uw tv

Een tv processor stuurt uw televisie in feite aan. Het is de motor van de televisie en voert alle taken uit. Het is als het ware het brein van uw tv. Hoe beter en groter dit brein is, hoe meer taken uw televisie aan kan zonder te haperen of vast te lopen. Het is daarom belangrijk om erop te letten wat voor tv-processor met uw televisie komt, als u weet dat uw televisie intensieve en zwaardere taken moet gaan uitvoeren, zoals het streamen van films en series of wanneer u het liefst films in 8K wilt gaan kijken.  

Elk merk heeft zijn eigen processor

Een betere tv processor komt vrijwel altijd met een hoger prijskaartje. De grote televisiemerken, hebben allemaal hun eigen intelligente processors waar ze mee werken, voorbeelden zijn merken als LG, Philips of Samsung. Zij werken met hun eigen uitvoeringen van een tv processor, maar in de kern voeren deze processors wel dezelfde soort taken uit. Deze processors worden continu aan verbetering en ontwikkeling onderwerpen, zo is het met de komst van 8K televisie nog belangrijker geworden om een processor te ontwikkelen die die kwaliteit probleemloos aan kan.  

Snellere smart tv functies

Het voornaamste voordeel van een snellere processor is de moeiteloze samenwerking met de Smart TV functionaliteiten. Wanneer u een minder sterke processor in uw televisie heeft, kan dit leiden tot hapering of een tragere werking, wat weer kan leiden tot irritatie. Met een moderne en snelle processor, gaat dit vlekkeloos en aantoonbaar sneller.  

De beste processor voor u

De vraag is dus of u wilt investeren in een duurdere processor. Wanneer u graag films kijkt in de hoogst mogelijke kwaliteit of van streamen houdt, is een investering in een wat duurdere tv processor en dus televisie mogelijk het geld waard. Maar wanneer u vooral naar uw favoriete programma op de zaterdagavond kijkt, is het wellicht niet nodig om extra te letten op een goede processor.  

Voor vragen over tv processors of andere televisie gerelateerde vragen, kunt u altijd terecht in één van onze winkels of kunt u uw vraag stellen via onze contact pagina.