Wat is het verschil tussen een smart tv en Chromecast?

Wanneer u een nieuwe televisie aan gaat schaffen is het belangrijk rekening te houden welke apps en streamingdiensten u veel gebruikt. Kiest u voor een basis of uitgebreid smart tv platform en breidt u deze uit met een Chrome? Wij leggen u graag de verschillen uit

Wat is een smart tv?

Een smart tv is een televisie waarmee u gebruik kan maken van verschillende apps en streamingsdiensten door de tv te verbinden met het internet. Het aantal beschikbare apps is verschillend per platform en is afhankelijk van het formaat en de prijsklasse van de televisie. Heeft u een basis platform dan heeft u in elk geval Netflix en Youtube. Heeft u een uitgebreid platform dan is er een breed scala aan apps beschikbaar.

Wat is een Chromecast?

Een Chromecast een mediaspeler die u met een HDMI poort aan iedere televisie aan kan sluiten. Afhankelijk welke Chromecast u aanschaft is de besturing verschillend. De Chromecast V3 is enkel via uw smartphone of tablet te besturen. Met de Chromecast 4K kan u ook alle apps in een menu terugvinden en heeft een bijbehorende afstandsbediening.

Bestaat er een ingebouwde Chromecast?

Tegenwoordig is het bij veel smart tv’s mogelijk om te casten net zoals met Chromecast. Deze kunnen dezelfde software gebruik. Echter bestaat een ingebouwde Chromecast niet. Het is mogelijk om te casten wanneer u de televisie en uw mobiele apparaat met dezelfde internetverbinding verbindt.

Kan u een Chromecast op iedere tv gebruiken?

Een Chromecast is te gebruiken op iedere televisie die een HDMI poort bevat. Controleer voor aanschaf van de Chromecast of het nodig is deze aan te schaffen en daadwerkelijk meer apps aanbiedt dan het standaard smart tv platform. Dit is namelijk niet altijd nodig.

Op zoek naar een nieuwe televisie? Bekijk ons ruime assortiment televisies of kom langs in een van onze winkels.