Wat kan u verwachten van een basis smart tv platform?

Televisie met een basis smart tv platform geven u toegang tot de belangrijkste smart functies. Dit besturingssysteem heeft minder functies en minder gebruiksgemak dan de uitgebreid smart tv platformen. Wij leggen u graag uit wat u kan verwachten van het basis smart tv platform om zo de beste keuze te kunnen maken.

Wat is een basis smart tv besturingssysteem?

Een basis smart tv platform heeft en minder uitgebreid app aanbod dan andere smart tv platformen. Wél staan de belangrijkste apps als Youtube en Netflix op het platform. Verder is er echter een vrij beperkt aanbod. Bent u op zoek naar een nieuwe televisie houdt dan rekening welke apps u vaak gebruikt.

Welke apps zijn beschikbaar?

De veelgebruikte apps zoals Netflix en Youtube zijn te gebruiken met een basisplatform. Daarnaast verschilt het aanbod sterk per merk en televisie. Andere populaire apps als NLZIET, NPO start, Spotify, Saphi en Disney+ zijn meestal niet beschikbaar op smart tv’s met een basisplatform.

Is een basis platform gebruiksvriendelijk?

Het grootste verschil met betrekking tot gebruiksvriendelijkheid zijn dat de basis platformen vaak niet aan te sturen zijn met uw stem. Daarnaast zijn basisplatformen vaak trager doordat deze een minder sterke processor bevatten. Vaak kan u de smart functies aansturen met een speciale app op uw mobiele telefoon.

Wanneer is een tv met basis platform een goede keuze?

Televisies in een lagere prijsklasse of een kleiner inch formaat hebben vaak een basis platform. Een televisie met een basis platform is een prima keuze wanneer u op zoek bent naar een televisie waarmee u voornamelijk live televisie kijkt en alleen Netflix en Youtube gebruikt. U heeft de mogelijkheid functies uit te breiden met een Chromecast. Daarmee krijgt u toegang tot de meeste apps die u via uw smartphone of tablet af kan spelen.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste televisie? Bekijk ons volledige advies van televisies! Of neem contact met ons op of kom langs in een van onze winkels.