Wat zijn de belangrijkste tv specificaties?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe televisie, let dan bij het vergelijken op de specificaties. Deze geven bijvoorbeeld niet alleen aan hoe goed bijvoorbeeld de beeldkwaliteit is, maar ook of de tv Smart TV en andere functies ondersteunt. Dit is van belang, wanneer u uw tv voornamelijk gebruikt om op te streamen of wanneer u graag naar Netflix of YouTube kijkt via uw tv.

Op deze adviespagina staan de belangrijkste specificaties om rekening mee te houden tijdens het aankoopproces van een nieuwe televisie. Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze adviespagina? Kom gerust langs in één van onze winkels voor een specialistisch advies van één van onze collega’s.

Belangrijke specificaties voor uw nieuwe TV

Iedereen heeft zijn/haar eigen voorkeuren bij de aankoop van een nieuwe televisie. Over het algemeen wordt er veel rekening gehouden met de volgende specificaties;

  • Resolutie van uw tv. Bent u tevreden met een 720p HD ready resolutie of wilt u graag thuisbioscoop kwaliteit in huis halen met een 8K resolutie? Eldi biedt het allebei aan.
  • Wilt u daarnaast kiezen voor een Smart TV of vindt u het prima wanneer u uw vaste programma’s kunt kijken op de maandag- en zaterdag avond?
  • Ook de verversing van het beeld oftewel het aantal Hertz, is van belang bij de aanschaf van een nieuwe televisie. Kijkt u bijvoorbeeld graag naar sportwedstrijden met snelle actie. Dan wilt u graag een zo vloeiend mogelijk beeld, zonder haperingen.
  • Hetzelfde geldt voor het licht van de tv. Wanneer u een liefhebber bent van films of documentaires, vindt u het wellicht belangrijk dat u kleuren scherp en intens kunt zien. U kunt dan beter kiezen voor een QLED tv.
  • Tot slot spelen factoren als de aansluitingen van uw tv, dimming en de kijkhoek wellicht ook nog een rol in het kiezen van een nieuwe televisie.

Advies van Eldi

Ziet u door de bomen het boos niet meer of wilt u graag persoonlijk advies van één van de Eldi experts, kom dan gerust langs bij een Eldi winkel bij u in de buurt. Heeft u uw keuze reeds gemaakt, bekijk dan het volledige aanbod televisies van Eldi. Heeft u liever online advies of tips, bereik Eldi dan eenvoudig via de contactpagina van onze website.