De waterstop van uw vaatwasser resetten

De waterstop van de waterafvoer van uw vaatwasser sluit automatisch af bij bijvoorbeeld een lekkage of kortsluiting. Dit zorgt ervoor dat de afwasmachine niet meer werkt. De waterstop wordt ook wel waterslot of aquastop genoemd. Wij geven u graag het stappenplan hoe u het waterslot kan resetten.

In 5 stappen de waterstop resetten

Check allereerst of de waterstop los is of in de slang zit.

  • Stap 1: doe de kraan dicht
  • Stap 2: maak de kraan los
  • Stap 3: druk het rode pinnetje in
  • Stap 4: draai de waterslang terug

Stap 1: doe de kraan dicht

Als eerste moet de kraan worden dichtgedraaid. Dit voorkomt het lekken van grote hoeveelheden water. Plaats daarna een emmer onder de kraan om eventuele druppels op te vangen en de vloer te beschermen.

Stap 2: maak de kraan los

Haal de waterslang los van de kraan. Wanneer u een los waterslot hebt laat u deze aan de kraan zitten. Wanneer de waterstop in de slang zit draait u de hele slang los.

Stap 3: druk het rode pinnetje in

Het rode pinnetje in de waterstop is bedoeld om de waterstop te resetten. Houdt deze kort ingedrukt en laat direct los. De waterstop is nu gereset! Heeft u een waterstop die in de slang zit en u kan het pinnetje niet zien? Dan maakt u het kapje van het waterslot los met een schroevendraaier.

Stap 4: draai de waterslang terug

Als laatste draait u de waterslang weer terug op de kraan. Tijdens het terugdraaien kan er water ontsnappen dus houd de emmer goed onder de kraan. Draai de kraan rustig open en let hierbij op dat deze niet lekt.

Op zoek naar een nieuwe vaatwasser? Bekijk hier ons ruime assortiment vrijstaande vaatwassers en ingebouwde vaatwassers of kom langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies.