Welk fornuis kunt u het beste kopen?

Er zijn diverse factoren die een grote rol spelen bij het kiezen van uw nieuwe fornuis. De belangrijkste factor is het type aansluiting dat in uw keuken zit: Gas of elektrisch. Deze aansluiting bepaald namelijk of u een elektrisch fornuis kunt nemen of een gasfornuis. Denk hierbij ook aan de verschillende eigenschappen en voordelen van de fornuizen zodat u de juiste afweging kunt maken passend bij uw situatie.

Aansluiting van elektrisch fornuis

Bij het aansluiten van een elektrisch fornuis heeft u een extra sterke aansluiting nodig. Hierbij gaat het om de krachtgroep die u in uw meterkast heeft. Zo heeft uw waarschijnlijk ook nog een Perilex stopcontact nodig in uw keuken. Een Perilex stopcontact is een stopcontact met 5 openingen. Weet u niet zeker of u de juiste aansluiting heeft voor een elektrisch fornuis? Bekijk dan hier onze tips om te controleren of u de juiste aansluiting voor een elektrisch fornuis hebt.

Aansluiting gasfornuis

Een gasfornuis heeft een gasaansluiting nodig en een stopcontact met 2 openingen in uw keuken. Bent u geïnteresseerd in een gasfornuis? Controleer dan altijd eerst of u beschikt over een gasaansluiting in uw woning.

Inductiefornuis

Inductiefornuizen zijn erg populair nu steeds meer mensen van het gas af gaan. Het verwarmen van de pannen gaat via magneten. Zo wordt alleen de pan verwarmt en niet het oppervlakte van uw kookplaat zelf. Een inductiefornuis warmt erg snel op ten opzichte van een klassiek gasfornuis of een keramisch fornuis. Daarbij komt dat een inductiefornuis erg gemakkelijk schoon te maken is en energiezuinig werkt. Een nadeel van een inductiefornuis is dat het alleen werkt met speciale inductie pannen.

Gasfornuis

Een gasfornuis wordt ook wel gezien als het klassieke fornuis. Tegenwoordig komen gasfornuizen dan ook in steeds meer verschillende modellen voorzien van bijvoorbeeld een wok brander. Alle gasfornuizen zijn vandaag de dag ook voorzien van een vlambeveiliging waarbij er geen gas toe gevoerd wordt als de vlam gedoofd is. De warmte van een gasfornuis is eenvoudig te regelen en u heeft geen extra pannen nodig. Een nadeel is dat het minder duurzaam is en ook meer energiekosten vraagt.

Keramisch fornuis

Een keramisch fornuis werkt met verschillende verwarmingselementen onder de kookplaat. Deze elementen warmen op en daardoor ook de oppervlakte onder de pan. In tegenstelling tot een inductiefornuis heeft een keramisch fornuis meer tijd nodig om op temperatuur te komen. Daarbij komt dat bij een keramisch fornuis de temperatuur van het kook oppervlakte wel heet wordt.

Benieuwd naar ons assortiment? Bekijk ons ruime aanbod aan fornuizen en vind het apparaat die het beste bij u past.
Liever persoonlijk advies? Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels of neem contact met ons op.