Welke inbouw vaatwasser past het best bij u?

Er zijn diverse soorten inbouw vaatwasser verkrijgbaar. Zo kiest u hoe u de vaatwasser weggewerkt wil hebben in de keuken. Verder is het belangrijk de nismaten goed op te meten om er zeker van te zijn dat deze past. Wij leggen u graag de verschillen uit om zo uit te vinden welke inbouw afwasmachine het best bij u past.

Welke kenmerken zijn belangrijk

U kan kiezen uit 2 soorten inbouw vaatwassers, namelijk volledig geïntegreerd en half geïntegreerd. Er zijn een aantal kenmerken waar u op let om de juiste keuze te maken.

  • Wat voor soort frontpaneel wilt u?
  • Hoe groot is de nis?
  • Wat is de hoogte van de plint?

Wat voor soort frontpaneel wilt u?

Het frontpaneel is een plaat waarmee je de vaatwasser integreert in het keukendesign. Het soort vaatwasser dat u kiest bepaald de afmetingen van het paneel.

Volledige geïntegreerd

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser is er niets van de vaatwasser zichtbaar aan de buitenzijde. Hiervoor zit een frontpaneel op het apparaat die hetzelfde is als uw keukendesign. Het bedieningspaneel is in de binnenzijde verwerkt. Wanneer je tijdens het programma de resterende draaitijd wil zien kunt u kiezen voor een afwasmachine met vloerprojectie.

Half geïntegreerd

De half geïntegreerde afwasmachine is een vaatwasser met zichtbaar bedieningspaneel. Het bedieningspaneel is aan de bovenzijde aan de buitenkant zichtbaar. Onder het bedieningspaneel is tevens een frontpaneel nodig waarmee de machine wordt verwerkt in het keukendesign.

Hoe groot is de nis?

Het meten van de nis is erg belangrijk voor het kiezen van de juiste vaatwasser. Hierbij houdt u rekening met zowel de vaatwasser als het frontpaneel.

De nismaten voor uw inbouw vaatwasser meten

Wat is de hoogte van de plint?

Met de maat van de plint onder de keuken wordt bepaald welk deursysteem u nodig heeft. Als de plint 9 centimeter of lager is kan u kiezen voor een deur-op-deursysteem of sleepdeursysteem. Als de plint hoger is dan 9 centimeter kiest u voor een sleepdeursysteem zodat de plinten niet tegen elkaar aan kunnen komen.

Is uw keuken toch niet geschikt voor een ingebouwde vaatwasser? Dan kan u altijd kiezen voor een van onze vrijstaande vaatwassers. Wij heten u van harte welkom in een van onze winkels voor persoonlijk advies.