Whirlpool wasmachine storing

Ervaart u een storing met uw Whirlpool wasmachine? Dat is erg vervelend! Gelukkig kunt u de storing vaak zelfstandig oplossen. We hebben de meest voorkomende storingen en oplossingen uitgeschreven.

FH of E1 Whirlpool storing: watertoevoer

Ziet u op het display van uw Whirlpool wasmachine de foutmelding E1 of FH? Er is dan een probleem met de watertoevoer. Hierdoor krijgt de wasmachine geen of weinig water waardoor deze niet meer kan wassen. Probeer als eerste de kraan volledig open te draaien en controleer of er water uitkomt. Bekijk daarna of de aanvoerslang in orde is. Ziet u een verstopping of knik? Zorg er dan voor dat u dit oplost en het water er weer door kan. Wanneer de slang beschadigd is en u deze niet kan repareren raden we u aan om een nieuwe slang te kopen.

FP, F4 of F21 Whirlpool storing: waterafvoer

Wanneer u de foutcodes FP, F4 of F21 ziet, wijst dit erop dat er een probleem is met de waterafvoer. Hoogstwaarschijnlijk is het filter of de afvoerslang verstopt. Begin met het controleren of er een knik of verstopping in de slang zit. Dit zorgt ervoor dat het water wordt geblokkeerd. Open het filter dat voor de afvoerpomp zit en vang het water dat uit de machine komt op met een handdoek of bakje. Maak hierna het filter schoon. Na het schoonmaken van het filter zet u de wasmachine weer aan en controleert of de foutmelding weg is. Wanneer dit niet het geval is, raden we aan om onderstaand artikel door te nemen:

E2 of F05 Whirlpool storing: waterafvoer

Ziet u de foutcode E2 of F05? Er is dan een probleem met de watertemperatuursensor. Om dit op te lossen moet u uw Whirlpool wasmachine resetten. U zet de wasmachine uit een haalt de stekker voor 30 minuten uit het stopcontact. Hierna kunt u de wasmachine weer aansluiten en opnieuw opstarten.

F7 Whirlpool storing: probleem met de motor

De F7 foutmelding betekent dat er een probleem is met de motor van uw wasmachine. De motor kan de benodigde snelheid niet behalen voor het wasprogramma wat u heeft gekozen. Het is mogelijk dat de trommel te vol zit met wasgoed. Wanneer dit het geval is, haalt u een kleine hoeveelheid wasgoed uit de trommel. Daarnaast is het mogelijk dat de transportbouten nog niet zijn verwijderd. Wanneer u gaat verhuizen voorkomen de bouten schade. De bouten zijn niet meer nodig wanneer u de wasmachine gebruikt.

F13 of F22 Whirlpool storing: deur sluit niet van uw wasmachine

Controleer de deur van uw wasmachine wanneer u de foutmelding F13 of F22 ziet. Het kan zijn dat de deur niet goed dicht zit. Te veel wasgoed in de trommel, een opbouw van zeep en stof kunnen ervoor zorgen dat de deur van uw wasmachine niet sluit. Haal wat wasgoed uit de trommel of veeg het deurslot schoon. U kunt het deurslot best schoonmaken met een natte doek. U kunt hierna het wasprogramma opnieuw starten.

F18 Whirlpool storing: teveel schuim in de trommel

De foutmelding F18 betekent dat er in de trommel te veel schuim is ontstaan. U kunt dit probleem gemakkelijk oplossen. U haalt de trommel leeg en draait daarna een wasprogramma zonder wasmiddel te gebruiken. Hierdoor zal het overtollige schuim weg gaan. Het is belangrijk dat u erop let dat u in de toekomst niet te veel wasmiddel gebruikt. Op deze manier voorkomt u dat het probleem zich herhaalt.

Liever persoonlijk advies of toch op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk ons assortiment Whirlpool wasmachines online, kom langs in een van onze winkels of neem contact met ons op.