Zanussi wasmachine problemen

Ziet u een foutmelding op het display van uw Zanussi wasmachine? Wij helpen via dit artikel verder om de storing zelf op te lossen.

Zanussi storing Ebo en Eb0

Ziet u de storing Ebo of Eb0 op het display van uw Zanussi wasmachine? Dit betekent dat de wasmachine te weinig stroom krijgt. Een reden hiervan kan zijn dat de spanning te laag is. U kunt dit gemakkelijk controleren door de wasmachine ergens anders aan te sluiten. Wanneer u de melding hierna nog steeds ziet, kunt u best de wasmachine resetten. Dit doet u door middel van de stekker van uw wasmachine voor 30 seconden uit het stopcontact te halen.

Zanussi storing E40

Wanneer u de storing E40 ziet op het display betekent dit dat er een storing is bij de deur van uw wasmachine. Controleer eerst of er geen wasgoed tussen de deur zit. Wanneer de trommel van uw wasmachine te vol zit, kan dit ook zorgen voor een probleem. Haal voor de zekerheid wat kleding uit de wasmachine. Als laatste kunt u het kinderslot controleren. In de handleiding van uw wasmachine staat hoe u deze uitschakelt.

Zanussi storing Efo, EFO en EF3

Er is een interne lekkage wanneer u Efo, EFO of EF4 ziet. Er staat dan water onderaan in de trommel van uw wasmachine. De reden hierdoor kan zijn dat er een veter of kledingstuk tussen de deur zit. Dit kunt u gemakkelijk oplossen. U zet eerst de wasmachine uit en haalt de stekker uit het stopcontact. De waterslang haalt u los en u kantelt de machine naar achteren. Op deze manier loopt er water uit de wasmachine. Hierna kunt u uw Zanussi machine weer aansluiten.

Zanussi storing E10 en C1

Wanneer u de C1 of E10 sotring ziet op uw Zanussi wasmachine, is er een probleem met de watertoevoer. Uw wasmachine krijgt niet voldoende water en kan daardoor ook niet wassen. Controleer eerst of de wasmachine op de juiste manier is aangesloten op de watertoevoer. Het is mogelijk dat er een knik of verstopping zit in de toevoerslang. Zit er een knik in de slang? Haal deze er dan uit. Daarnaast kan het helpen om uw wasmachine aan en uit te zetten. 

Zanussi storing C2 en E20

Er is een probleem met het afpompen van uw wasmachine wanneer u de code C2 of E20 ziet. Controleer of de afvoerlang van uw wasmachine niet te diep in de afvoerpijp zit. De slang mag maximaal 10 centimeter in de afvoer hangen. Hierna kijkt u of de afvoer of afvoerpomp verstopt zit. Wanneer dit zo is, kunt u dit gemakkelijk oplossen. Lees hiervoor het artikel hieronder:
Hoe los ik een verstopping op in mijn wasmachine?

Liever persoonlijk advies of toch op zoek naar een nieuwe wasmachine? Bekijk ons assortiment Zanussi wasmachines online, kom langs in een van onze winkels of neem contact met ons op.