Zo verhelpt u een lekkage van uw vaatwasser

Uw vaatwasser heeft een lekkage. Dat wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Graag geven wij u 5 tips om de lekkage zelf te verhelpen.

5 tips voor het oplossen van een lekkage

  • Tip 1: de sifon of kraan vervangen
  • Tip 2: check de toevoerslang
  • Tip 3: check de afvoerslang
  • Tip 4: gebruik het boogje voor de slang
  • Tip 5: plaats een Y stuk

Tip 1: de sifon of kraan vervangen

Ziet u dat het water bij de sifon of kraan lekt? Dan kan het zijn dat deze kapot is en wellicht vervangen moet worden. Deze onderdelen zijn verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Tip 2: check de toevoerslang

Loop langs de gehele toevoerslang en controleer of deze knikken of buigingen heeft. Hierdoor kan de vaatwasser het water er slecht doorheen pompen en gaan lekken. Haal daarom de knik of buiging eruit.

Tip 3: check de afvoerslang

Controleer de slang door deze uit de afvoer te halen.Zit er iets in de afvoer dat de doorstroom van het water kan verminderen? Haal dit er dan uit en stop de afvoerslang terug.

Tip 4: gebruik het boogje voor de slang

Bij iedere nieuwe afwasmachine wordt een boogje of bochtje meegeleverd. Dit boogje verminderd de druk van de slang en kan een lekkage voorkomen. Zit het boogje niet op de slang? Plaats deze dan alsnog.

Tip 5: plaats een Y stuk

Wanneer de afvoerslang van de vaatwasser in dezelfde afvoerpijp zit als een andere machine zoals bijvoorbeeld de wasmachine. Dan kan het zijn dat de slangen elkaar afknellen en dit kan weer een lekkage veroorzaken. Door een Y stuk te kopen en de plaatsen op de afvoerpijp kan dit worden opgelost.

Toch een nieuwe vaatwasser nodig? Bekijk hier ons volledige assortiment vrijstaande vaatwassers en ingebouwde vaatwassers of kom langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies